For andet år i træk foregik julemarkedet i Nyborg over to weekender. Antallet af gæster udefra er steget. Det samme er omsætningen i boderne.

Nyborg: Det kan godt være, at julemarkedet i Nyborg søndag var en kold fornøjelse, og at der af samme grund var lidt længere mellem gæsterne end normalt. Men bedømt på de to weekender, som markedet har strakt sig over, er der samlet set tale om en succes, konstaterer turistchef i Nyborg Kommune Sanne Hoffensetz Andresen.

Hun hæfter sig blandt andet ved, at flere af de 44 bodholdere har meldt tilbage, at de har haft en større omsætning i år i forhold til sidste år.

- Samtidig hører jeg både fra boderne og byens forretninger, at der er flere gæster udefra denne gang. For mig som turistchef er det selvfølgelig ekstra interessant. De kommer også fra Sjællands-siden. De synes med andre ord, at markedet er værd at bruge to gange broafgifter på, bemærker hun.

Derudover har der blandt andet været to hold gæster fra Nordjylland, der er kommet til markedet i bus, før de skulle videre til et besøg på Sprogø. For første gang har man forsøgt at få mere præcise tal for, hvor mange besøgende markedet har. De tal ventes dog tidligst klar i januar.

Selv vurderer hun, at der var været lidt flere gæster i den første weekend. Især den første fredag skiller sig positivt ud, hvor der var mange mennesker allerede fra klokken 15 og til ud på aftenen, mens der var knap så mange fredagen efter. Lørdagene har til derimod været mere ens. Til gengæld har der været skiftet ud i boderne, og også aktiviteterne har skiftet undervejs.

- Samtidig skal man huske på, at julemarkedet ikke kun er det, der sker på selve Torvet. Det er også alle de aktiviteter, som blandt andet biblioteket, Bastionen og kirken bidrager med. For eksempel ved jeg, at der var rigtig mange til koncerten i kirken lørdag aften, fortæller turistchefen, der gerne ser endnu flere aktiviteter målrettet børn på næste års marked.

I år var der blandt andet mulighed for at lave sin egen isskulptur og bage kager. Begge dele var en succes. 

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.