Tue skal vise os naturen I Nyborg

Tue Skovgård Larsen har 1. februar sin første arbejdsdag som kultur- og naturvejleder i Nyborg Kommune. Han kommer fra en stilling på Fjord & Bælt i Kerteminde. Arkivfoto: Robert Wengler.

Tue skal vise os naturen I Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg Kommune har ansat sin første naturvejleder. Det er biolog Tue Skovgård Larsen, der tidligere har arbejdet med formidling på Fjord & Bælt i Kerteminde.

Nyborg/Refsvindinge: Den 1. februar træder Tue Skovgård Larsen ind ad døren hos Nyborg Kommune, og dermed er der for første gang ansat en naturvejleder i kommunen. Det er en bevilling fra Friluftsrådet, der har gjort det muligt at oprette jobbet, som er tidsbegrænset til tre år.

Tue Skovgård Larsens stillingbetegnelse er natur- og kulturvejleder, og han kommer til at arbejde med udgangspunkt i Østfyns Museer.

- Han er kendt for at brænde for sit fag og skabe en række spændende formidlingstiltag og arrangementer. Han har deltaget i Nyborg Kampdage som aktør adskillige gange, så han kender allerede godt til både den historie og det område, som han skal formidle gennem de foreløbigt kommende tre år, skriver afdelingsleder Janus Møller Jensen i en pressemeddelelse om ansættelsen.

Tue Skovgård Larsen har tidligere stået i spidsen for formidlingen på Fjord & Bælt i Kerteminde, hvor han har mange års erfaring som formidler og projektleder.

- Jeg glæder mig til at tage fat på at formidle det utroligt spændende samspil mellem natur og kultur som vi finder eksempelvis på Nyborg Vold. I det hele taget er det en spændende ny udfordring i en stilling, hvor mine naturfaglige baggrund og kulturhistoriske interesser kan forenes til en helt ny måde at skulle formidle både natur- og kulturhistorien i Nyborg", siger Tue Skovgård Larsen.

Stillingen er et vigtigt led i implementeringen af Nyborg Kommunes nye naturpolitik, men stillingen indlejres på altså Østfyns Museer. Natur- og kulturvejlederen skal udvikle og udbrede natur- og kulturformidlingstilbud både generelt og mere specifikt til børn og unge i kommunen.

Især skal den bynære natur og kultur i Nyborg og sammenhængen mellem dem understreges. Et særligt område, der også fremhæves er udviklingen af natur- og kulturtilbud til flygtninge og nydanskere.

Der vil være et tæt samarbejde mellem museet, kommunen, ungdomsskolen og Refsvindinge Naturcenter med henblik på at nå de mange målsætninger i stillingen. Der bliver nedsat en overordnet styregruppe, der skal sikre, at de angivne mål i ansøgningen bliver opfyldt, hedder det i pressemeddelelsen.

Tue skal vise os naturen I Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce