Tue skal få os ud i naturen

Tue Skovgård Larsen skal få kommunens borgere og gæster ud og i naturen. Den nye naturvejleder har stor erfaring i den slags fra mange års ansættelse ved Fjord&Bælt i Kerteminde. Foto: Mogens Rasmussen

Tue skal få os ud i naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tue Skovgård Larsen er Nyborgs første kommunale naturvejleder. Hans vigtigste opgave er at få unge og gamle ud og opleve naturen på Østfyn.

Nyborg: Han er 47 år, og når han sidder i sin kontorcelle i Nyborgs tidligere arrest lige over for slottet, ligner han det, han er: En pæn, midaldrende akademiker.

Men Tue Skovgård Larsen indrømmer gerne, at han stadig er et legebarn, og i fritiden render han ind i mellem rundt i bar mave og råber og skriger, mens han fægter med et sværd. Han elsker at lege historie, og for tiden handler det om at være romersk gladiator i en fynsk historisk gruppe.

Når han er på arbejde i Nyborg, handler det også en hel del om leg. Tue Skovgård Larsen er ansat som den første naturvejleder i Nyborg Kommune, og han skal forsøge at få kommunens borgere og gæster ud og lege og opleve og forstå den natur, vi omgiver os med.

Tue Skovgård Larsen
Tue Skovgård Larsen er Nyborg Kommunes første naturvejleder. Ansat i midlertidig stilling med støtte fra Friluftsrådet.Bor i Næsby ved Odense.

Uddannet biolog fra Syddansk Universitet.

Har i mange år arbejdet for Fjord&Bælt i Kerteminde.

47 år.

Fritidsinteresse: Levende historie - for tiden er han med i en gruppe, der leger gladiator.
Tue Skovgård Larsens udgangspunkt for arbejdet som naturvejleder er en gammel celle i Nyborgs tidligere arrest i politigården, som nu ejes af Nyborg Kommune. Foto: Mogens Rasmussen
Tue Skovgård Larsens udgangspunkt for arbejdet som naturvejleder er en gammel celle i Nyborgs tidligere arrest i politigården, som nu ejes af Nyborg Kommune. Foto: Mogens Rasmussen

Græshøjde

Formelt set arbejder han i Østfyns Museer, men reelt er han til tjeneste alle mulige steder, hvor han kan give folk en naturoplevelse. Han refererer til museets ledelse, men en særlig styregruppe med repræsentanter fra forskellige grene af kommunen skal styre arbejdet med naturvejledning.

Han tiltrådte i februar, og Nyborg Forsyning og Service var første institution til at bruge Tue Skovgård Larsens viden på Vandets Dag. Han har undervist elever på Nyborg Friskole, og 26. april er han på banen i forbindelse med den traditionelle "Nyborg skyder sommeren ind"-arrangement på volden store bededagsaften. Her vil han tage børnene med ned i græshøjde. De skal lave en primitiv "insektsuger", og med den skal de fange kryb på volden, inden alt det med borgmester-tale, kanoner og varme hveder.

Jobbet som naturvejleder er kommet i stand i forbindelse med en ny naturpolitik for Nyborg Kommune, som byrådet vedtog sidste år. Naturpolitikken blev forhandlet, samtidig med at Nyborg Kommune indtog en af de dårligste placeringer på en national rangliste over kommuners naturkapital udarbejdet af Aarhus Universitet og Danmarks Naturfredningsforening. Biodiversiteten - altså mængden af forskellige arter planter og dyr - har det skidt på Østfyn, hvor det meste er opdyrket landbrug, hvilket i biologisk forstand nærmest svarer til en ørken. Men det er også den nye naturvejleders opgave at forsøge at give mere plads til naturen.

- Jeg vil vældig gerne være med til at få Nyborg Kommune længere op af den liste over kommunernes natur. Det skal jo ske i samarbejde med borgerne, og vi gøe flere forskellige ting. Jeg vil blandt andet slå et slag for flere bier og insekter, så vi får nogle flere bestøvere til blomsterne, siger Tue Skovgård Larsen.

Der skulle ske noget

Tue Skovgård Larsen er uddannet biolog fra Syddansk Universitet og skrev speciale om noget så specielt som minedriftens effekt på naturen i Grønland. Men sit professionelle felt fandt han på Fjord&Bælt i Kerteminde, hvor han gennem mere end 16 år har stået for naturformidlingen på centret, der viser livet i og på havet.

- Jeg syntes, der skulle ske noget efter de mange år på Fjord & Bælt, så derfor søgte jeg jobbet her i Nyborg, siger Tue Skovgård Larsen, der bor i sammen med sin kone i Næsby ved Odense.

Tue skal få os ud i naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce