Trusler mod betjente gav fængsel

En 46-årig mand fik forleden to måneders fængsel for at true to betjente på Nyborg Banegård i slutningen af april sidste år. Arkivfoto: Roland Petersen

Trusler mod betjente gav fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

46-årig mand har fået to måneders ubetinget fængsel for at true betjente på Nyborg Banegården sidste forår.

Nyborg: Det begyndte med fornærmelser, men endte med dødstrusler mod to politibetjente, som i foråret sidste år var kaldt ud til banegården i Nyborg, hvor en 46-årig mand lavede ballade.

Manden var for nylig for Retten i Svendborg, hvor han blev idømt en straf på 60 dages ubetinget fængsel. Det oplyser anklageren i sagen, senioranklager Henning Christiansen, Fyns Politi.

- Dommeren lagde især vægt på omfanget af truslerne og udstrækningen af dem, for den dømte blev ved med hele vejen til arresten i Odense at fremsige trusler mod betjentene, siger Henning Christiansen.

Sagen udsprang af en hændelse 27. april 2017, hvor den 46-årige sammen med en ven var blevet smidt af toget af DSB's personale, fordi de optrådte højrøstet og forstyrrede andre passagerer. Det lagde imidlertid ikke en dæmper på parret at blive sat af i Nyborg. De optrådte aggressivt over for folk på perronen, og politiet blev derfor tilkaldt.

Da patruljen ankom og bad parret dæmpe sig, valgte vennen at følge betjentenes henstilling, mens det havde den modsatte effekt på den 46-årige.

"Fuck dig", "beskidte svin" og "luder" var blot nogle af de eder og forbandelser, betjentene fik i hovedet, og de valgte derfor at sigte manden for forstyrrelse af den offentlige orden og tage ham med til stationen i Odense.

På vej dertil havde manden lejlighed til at intensivere sine udfald mod politifolkene.

- Jeg finder jer uanset hvor, jeg har mange kontakter, så vi finder jer og slår jer ihjel. Jeg lover jer, at I snart dør. I morgen dør I, var nogle af de trusler, manden fremsatte mod betjentene.

Han udtalte også, at han ville slå den ene betjent ihjel, mens han kiggede ham direkte i øjnene, og på politigården i Odense fortsatte truslerne ligeledes.

Den 46-årige, der på daværende tidspunkt var uden fast bolig, er kendt af politiet og er flere gange straffet for lignende overtrædelser.

Mandens forsvarer, advokat Asser Lyngs Gregersen, fremførte den påstand, at der havde været tale om ulovlig anholdelse, og at betjentene burde have ladet ham gå, men det valgte dommeren ikke at følge.

Dommen på 60 dages ubetinget fængsel ankede den 46-årige til frifindelse, hvilket vil sige, at sagen skal for retten igen på et senere tidspunkt.

Trusler mod betjente gav fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce