Truede offentligt ansatte - igen


Truede offentligt ansatte - igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun fem dage var en 47-årig mand på fri fod, inden han igen gjorde sig skyldig i nøjagtig samme forbrydelse. Denne gang skærpedes dommen.

Nyborg: Faktisk er det ikke anden gang, men tredje gang, at samme 47-årige mand har truet personalet på rusmiddelcentret på Vestergade i Nyborg.

Første gang fik han karantæne og måtte ikke komme på centret. Anden gang smadrede han en rude og råbte og truede personalet. For det blev han arresteret og fik 60 dage for trusler om vold mod offentligt ansatte.

Kun seks dage efter, han havde afsluttet afsoningen af den dom, skete det så igen.

Derfor var han ved Retten i Svendborg tiltalt for nøjagtig samme forbrydelse. Denne gang var der så flere forhold i sagen, da den tiltalte også havde spyttet en af de betjente, der skulle arrestere ham. I øvrigt var den 47-årige også tiltalt for besiddelse af hash i flere omgange.

Den 5. januar i år mødte den 47-årige op på rusmiddelcentret og ville have sin metadon. Det kunne han imidlertid ikke få, for han havde - som beskrevet - karantæne og skulle ifølge en ny aftale til Odense for at hente sin medicin.

Sov over sig

Men mandag den 5. januar havde den 47-årige sovet over sig, havde misset toget og kunne ikke nå at være fremme i Odense inden for åbningstiden.

Da han ikke havde held med at komme ind på centret, blev han så vred, at han ifølge vidner sparkede på både døre og vinduer på rusmiddelcentret.

Vinduerne her var forsynet med panserglas efter sidste episode, så der skete ingen skader. Men manden råbte desuden: "Jeg skal nok få fat i jer, bare vent!" og for det blev han dømt.

Selv kunne den 47-årige ikke huske, at han havde truet personalet, men han medgav, at han havde været oprevet, og at han var stærkt irriteret over, at der var så lille et tidsrum, han kunne få sin metadon i, og at han hver dag skal pendle til Odense for at få det. Et forhold, hans forsvarer også forsøgte at slå på uden det store held.

I hvert fald blev manden dømt.

Denne gang lød dommen på tre måneder, for som dommeren sagde:

-Vi er nødt til at demonstrere en vis progression i strafudmålingen denne gang.

Den 47-årige blev desuden dømt skyldig i vold mod en betjent, som han spyttede i hovedet under anholdelsen.

Spyttede hash ud

Den 47-årige tog under den rutinemæssige personundersøgelse i forbindelse med anholdelsen noget hash i munden, og da han af betjenten blev bedt om at tage det ud, spyttede han det i stedet i hovedet på betjenten.

Den tiltalte forklarede, at han blot havde efterkommet betjentenes ønske om at spytte ud, men domsmandsretten fandt det bevist, at han havde til hensigt at spytte.

Den 47-årige mand har siden 1991 fået 10 domme for vold eller vold mod embedsmænd. Denne dom var den 11.

Den 47-årige modtog dommen, men protesterede forgæves imod, at han skulle direkte til afsoning.

Truede offentligt ansatte - igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce