Trolden tæmmet på Glorup Slot

Gården på Glorup Slot er den perfekte kulisse for Herregårdsspillenes Shakespeare-forestilling "Trold kan tæmmes", der havde premiere i aftes.
Foto: Kim Rune

Trolden tæmmet på Glorup Slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slotsgården på Glorup er som skabt til lytte-teater, som instruktør Morten Givskud kalder årets herregårdsspil

GLORUP: Shakespeare klæder Glorup. Og omvendt.

I aftes var den indre slotsgård på Glorup ved Svindinge igen ramme om Herregårdsspillenes forestilling.

I år byder instruktør Morten Givskud og holdet på Shakespeares komedie "Trold kan tæmmes".

Mens premierepublikum finder ind gennem porten, og lysmanden stadig har at rette ved projektøranlægget, så samler Morten Givskud tropperne under det hvælvede kælderloft under den firefløjede hovedbygning til en premiere-pep-talk.

- Vi stiller ikke med en finkulturel forestilling, men vi retter det mod det mere lyttende publikum. Vi er ikke afhængig af at have 1200 inde hver aften, minder han sine skuespillere om.

- I har grædt og svedt og grinet for at nå hertil. Så spil røven ud af bukserne! Og nyd roen her på stedet.

En i gruppen beder om at få en rundkreds. Den slutter som et andet håndboldhold med kampråb: "Er vi parate? Jaa! Så gi' den gas! Jaa!"

Det gør de så på scenen, bygget op foran den brede hovedtrappe op til hovedøren, der er flankeret af to hundefigurer. I hver sidefløj er der nedgang til kælderen under slottet. Som skabt til en teaterforestilling.

I tilgift svirrer svalerne over tagets sortglaserede tegl på insektjagt, en due flakser hen over gården, sætter sig på tagrygningen og kigger på, mens aftenhimlen bliver mere og mere dybblå.

- Vi er meget heldige med vejret, hvisker Morten Givskud under de første replikker fra scenen.

Gårdrummet udnytter skuespillerne til at fortælle historien om to søstre, den milde Bianca og hidsigproppen Katharina. Pigernes far beslutter, at Bianca ikke må blive gift, før Katharina har fundet en mand.

Mod en medgift bliver Katharina gift med Petruchio, som tror, han kan tæmme trolden. Det er dog lettere sagt end gjort ...

Givsskud-gruppen leverer en veloplagt forestilling i rammer, der næppe findes bedre til den type friluftsforestilling. Der bliver spillet igen i aften, lørdag og søndag, alle aftner klokken 20. Der kan købes billet ved indgangen.

Et annonceret indslag med prinsessepiger fra Birkhovedskolen i Nyborg har måttet aflyses på grund af vanskeligheder med teknikken.
"Er I parate? Jaa!" Instruktør Morten Givskud (i midten) pepper sine skuespillere op til at levere den bedst tænkelige præstation.
Foto: Kim Rune

Trolden tæmmet på Glorup Slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce