Bent Yagi er i fuld sving med forårsrengøringen af Tritonfontænens kumme

Som var det Raquel Rastenni i en Giro 413-slager tilbage i 60'erne, kommer Bent Yagi anstigende med "kost og spand, og skurer og skrubber med sæbevand."

Initiativtageren til renoveringen af den lille Tritonfontæne på Nørre Torv udenfor Bladhuset i Nyborg går bevæbnet med masser af knofedt og kemi i form af kalkfjerner og olie til polering løs på kobberinddækningen på fontænens kummerand.

- Det fører en hel del ekstra med sig at gå i gang med sådan en fontæne, siger Bent Yagi med et smil, mens han iført gummihandsker skrubber løs med skuresvampen i kalkbelægningerne på kobberet.

Bent Yagi virker nu ikke til at have så meget imod at påtage sig den type praktiske opgaver i forbindelse med fontænerenoveringen.

Han er stort set dagligt at se ved fontænen, hvor han har fjernet den tidligere plasticbund i kummen og fået kummen renset og gjort ren.

Bent Yagi er også på pletten, når der som forleden blev taget mål til den fuldsvejsede kumme af rustfrit stål, som firmaet JPL Industri skal forsyne kummen med, så bassinet er vandtæt.

- Og du kan nok se, at når vi får den fine, nye og skinnende kumme sat i, ser det ikke pænt ud, hvis kobberet her på kanten står med alle de kalkbelægninger. Derfor renser jeg kobberet af og polerer det, siger han og demonstrerer med en sjat olie, han lige har hentet hjemme, hvordan kobberbelægningen vil tage sig ud i afrenset stand.

Når man som her tager fat gamle installationer, dukker der ofte uforudsete ting op. Som nu, at det ville være nemmest at løfte kobberinddækningen af, når kummeindsatsen skal monteres.

- Men det vil koste mange tusinde kroner, som vi ikke lige har. Så vi lader kobberinddækningen blive og klarer installationen af kummeindsatsen på anden vis, siger Bent Yagi.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.