Trist med Mondi-lukning

Kjeld Livoni holder som erhvervschef fra sin udsigtspost på Lindholm øje med erhvervsvirksomhederne på Østfyn.
Foto: Thomas Fredberg

Trist med Mondi-lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervschef Kjeld Livoni: - Vi skal skabe rammer, der hindrer den slags lukninger

NYBORG: Meldingen om, at emballagefabrikken Mondi lukker, var ikke lige det, Nyborgs erhvervschef Kjeld Livoni havde ønsket sig i fødselsdagsgave.

Han fylder 60 år på torsdag, og i efterhånden fem et halvt år har han været erhvervschef i Nyborg Kommune.

Tab af arbejdspladser huer ikke Livoni.

- Vi havde helst undgået det. Men der er ikke meget at gøre ved det, andet end at vi må bestræbe os på at servicere det erhvervsliv, vi har i vores område, herunder sørge for optimale forhold også for de internationalt ejede virksomheder, så en økonomichef ét eller andet sted i verden sætter det røde kryds et andet sted end ved Nyborg, siger Kjeld Livoni.

Blandt de betydende virksomheder med internationalt ejerskab nævner erhvervschefen Ardo, Koppers, Soil Recovery og Trioplast, det tidligere Nyborg Plast.

- Siden foråret har vi i erhvervsrådets bestyrelse netop drøftet det her forhold for at finde ud af, hvilke rammer, vi kan give de virksomheder, så de bliver her, siger Kjeld Livoni.

Minus til plus

Erhvervschefen erkender, at det er vanskeligt at skabe nye arbejdspladser. Men han er ked af den negative omtale, Nyborg fik ved Dagbladet Børsens undersøgelse først på året over kommunernes evne til at skabe arbejdspladser. Her fik Nyborg en bundplacering.

- Ud fra undersøgelsens præmisser var det rigtigt nok. Men undersøgelsen var alligevel ikke retvisende for Nyborg. Man tog netop ikke hensyn til de internationalt ejede virksomheder, og heller ikke store offentlige arbejdspladser som Strandvænget og fængslet talte med, siger han.

- Da vi samtidig står midt i en erhvervsbranding af Nyborg, var det ærgerligt, for der skal 100 positive historier til at opveje én negativ.

Erhvervs-kuvøsen

Selv har Kjeld Livoni været medvirkende til, at underskoven af iværksættere i Udviklingspark Lindholm skaber nye virksomheder og arbejdspladser.

Østfyns Erhvervsråd og erhvervschefen har i et samarbejde med Fionia Bank, Nyborg Kommune og Bendix Capital, der ejer Lindholm-komplekset, statset stort på kuvøsen for nye firmaer.

Efter en lidt svag start for to år siden har parken vist sin levedygtighed.

En overgang var der fyldt op med i alt 19 iværksættere tilknyttet, i dag er to-tredjedel fyldt op.

- Det er jo tanken med parken, at når iværksætterne mener, at de kan stå på egne ben og får behov for større lokaler, så flytter de fra parken, hvorefter vi kan skaffe nye ind, siger Kjeld Livoni.

Trist med Mondi-lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce