Investor, DSB Ejendomme og Nyborg kommune i fælles projekt om etablering af nyt transportcenter i Svanedammen.

Nyborg: Der skal som bekendt to tilfredse parter til en god handel - tre tilfredse parter gør handlen helt perfekt.

Og det er netop tilfældet med salget af det 18.000 kvadratmeter store areal i den østligste del af Svanedammen langs Storebæltsvej, som DSB Ejendomme netop har solgt til Reitan-gruppen - det er det konsortium, der blandt andet opfører Rema 1000-forretninger og UnoX-tankanlæg.

Administrerende direktør Jan Kvolbæk Poulsen er i hvert fald en meget tilfreds køber.

- Området ligger lige op og ned ad motorvejen og dens enorme trafikmængde. Derfor er området meget attraktivt til for eksempel butikker, serviceerhverv eller som det aktuelle eksempel et transportcenter, mener Jan Kvolbæk Poulsen.

Han har ikke et fuldt færdigt projekt for området - ud over at den vestlige del af området skal indrettes som et slags transportcenter med en fastfood-restaurant - hvilken er ikke helt afgjort endnu - og et UnoX-tankanlæg til lastbiler.

Og med parkeringsplads til 15 til 20 lastbiler. Pladsen har kommunen lovet at finansiere på et 2500 kvadratmeter stort kommunalt areal langs den solgte grund.

Den vestligste del af arealet er der endnu ingen planer for, fortæller Jan Kvolbæk Poulsen.

- Nu vil vi i samarbejde med kommunen udfærdige en bred lokalplan for, hvad arealet må bruges til. Og så vil vi lade markedet bestemme, hvad der skal ske. Jeg er ret sikker på, at de vil blive efterspurgte - ikke mindst på grund af placeringen, siger Jan Kvolbæk Poulsen.

Svanedammen udsolgt

Projektleder Steen Ø. Schmidt fra DSB Ejendomme er også glad for, at handlen efter halvandet års forhandlinger er faldet på plads.

- Nu er al jord i Svanedammen solgt - vi har lukket det sidste hul, og det er jeg naturligvis glad over. Nu kan vi koncentrere os om arealerne nede ved havneområdet, og jeg har noteret mig en stigende interesse fra investorer for arealerne, siger Steen Ø. Schmidt.

Tredje tilfredse medspiller i projektet er Nyborg Byråd, der har sat 12,5 millioner kroner af dels til parkeringspladserne og et offentligt toilet, dels til en omfattende trafiksikring af Storebæltsvej med lyskryds, cykelsti og sikkerhedsanlæg ved Idrætsparken.

- Vi får lukket det yderste hul på Storebæltsvej og skabt en noget mere præsentabel indkørsel til byen - og når der kommer gang i udviklingen af Nyborg Lynfrost, bliver det helt perfekt. Samtidig får vi forbedret trafiksikkerheden på Storebæltsvej, som det har været tiltrængt en del år - så vi i byrådet har god grund til at være tilfredse, siger Kenneth Muhs.

Og så får kommunen løst et problem, som er dukket op jævnligt de senere år - nemlig at arealet bliver brugt som uautoriseret overnatningssted og toilet af langturschauffører.

- Nu får vi pæne og ordnede forhold, siger Kenneth Muhs.

Transportcenteret står efter planen færdigt i maj 2017.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er ansat hos Fynske Medier, som pressefotograf. Jeg laver primært billeder til den fysiske avis, men mere og mere af min arbejdsdag skal bruges til at lave levende billeder til vores elektroniske medier. Tidligere har jeg arbejdet på Sjællandske Medier og været freelance fotograf. Jeg er gift, og vi har to børn på ni og fem år. Vi bor i en gammel villa i Skibhuskvarteret.

  • Journalist portræt

    Af:

    Medlem af Dansk Journalistforbund, ansat som journalist på Fynske Mediers bladhus i Kerteminde. Tidligere ansat på Nyborgbladet, Fyns Amts Avis i Nyborg, Stiftstidende i Ringe og Nyborg.