Tre friskoler på Østfyn er også udtaget til strejke

Friskolen i Svindinge er sammen med Nyborg Friskole og Langtved Friskole udpeget som strejkemål. Arkivfoto:Yilmaz Polat

Tre friskoler på Østfyn er også udtaget til strejke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frie Skolers Lærerforening har udpeget tre skoler i Nyborg Kommune, hvor de ansatte bliver omfattet af en mulig strejke, mens to går fri.

Østfyn: Forældre til børn på Nyborg Private Realskole og Refsvindinge Friskole kan ånde lettet op. De er nemlig ikke udpeget som strejkemål af Frie Skolers Lærerforening i forbindelse med den strejke, der tidligst træder i kraft 4. april.

Det er til gengæld Nyborg Friskole, Langtved Friskole og Svindinge Friskole sammen med kommunens fire folkeskoler. Leder af Nyborg Friskole, Bent Gangelhof, undrer sig over, hvordan de enkelte skoler er valgt ud.

- For eksempel synes jeg, det er meget mærkeligt, at de tre største byer i Danmark er helt fritaget, hvis man ser bort fra et par gymnasier, bemærker han.

Skolelederen håber dog fortsat på, at konflikten bliver afblæst.

- Så de næste 14 dage vil jeg ikke foretage mig noget som helst, men venter og ser, hvad der sker. Hvis det ender med en strejke, må mit personale ikke komme på arbejde, og så er jeg tilbage på skansen sammen med ganske få medarbejdere. Der vil stadig være mulighed for at aflevere børnene, og jeg skal sikre tilsyn, som det hedder. Det bliver selvfølgelig svært, så jeg vil appellere til, at man finder andre muligheder i stedet for, at jeg skal passe 400 børn, siger han.

- Det er primært de mindste elever, det her kommer til at ramme. Fra tredje klasse kan børnene som regel godt finde ud af at være alene hjemme, men er børnene helt små, og har man ikke lige bedsteforældre i nærheden, kan det være et problem. Så må man sende dem i skole, og så finder vi ud af det. Ligesom vi gjorde det under konflikten for fem år siden, tilføjer Bent Gangelhof.

Tre friskoler på Østfyn er også udtaget til strejke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce