Bent Guul er måske alligevel klar til at gå efter posten som ny formand for seniorrådet. Han erklærer sig enig i kritik af kommunens håndtering af valget.

Nyborg: Med 769 stemmer blev Bent Guul suveræn topscorer ved seniorrådsvalget den 21. november. Alligevel var han hurtig til at melde ud, at han ikke ønsker at blive formand, ganske enkelt fordi han ikke havde tid.

Men når det nye seniorråd samles den 10. januar 2018 for at fordele posterne, vil han måske alligevel melde sig som formandskandidat.

- Der er siden valget sket det, at jeg ikke længere er en del af landsbestyrelsen i Ældresagen. Derfor overvejer jeg at melde mig som kandidat til formandsposten, fortæller han til Fyens Stiftstidende.

Som valgets topscorer vil det uanset hvad blive Bent Guul, der skal lede det første møde i seniorrådet. De øvrige medlemmer er af det nye råd er Ebbe Hajslund, Lisbeth Langæble, Verner Dahlgaard Andersen, Svend Erik Stougaard, Irene Møller Hansen, Ingrid Hansen, Ove Johansen, Kirsten Press, Peter Enevold og Bent Vagn Laursen.

På det sidste møde i det gamle seniorråd var der enighed om at udtrykke kritik af kommunens håndtering af valget den 21. november. En kritik, som Bent Guul erklærer sig enig i.

Seniorerne peger blandt andet på, at der generelt har været for lidt information om de enkelte kandidater, som man kunne stemme på. Men også, at der opstod forvirring på enkelte valgsteder, fordi det ikke var helt klart, hvor man skulle henvende sig.

Så selv om det lykkedes at hæve stemmeprocenten, mener seniorrådet, at det burde have været muligt at få endnu flere til at afgive en stemme.

- Jeg ved, at flere af medlemmerne i det nye seniorråd er optagede af, at det bliver anderledes næste gang. Derfor bliver det en sag, vi vil følge op på, konstaterer Bent Guul.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.