Topkarakter til broløb

Arrangørerne er allerede i gang med at vurdere, hvad de kan gøre bedre næste gang. Men hvornår næste broløb over Storebælt bliver, ved ingen endnu.
Foto: Jørgen Hansen og Sonnich Jensen

Topkarakter til broløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Løbsarrangører er fuldt tilfredse med afviklingen af lørdagens Broløbet 2008

NYBORG: "Bestået til UG"

Arrangørerne af Broløbet 2008 over Storebæltsbroen griber til den rigtig gamle karakterskala for at beskrive, hvordan det hele så gik i lørdags.

"Der skal lyde en stor tak til de 9000 motionister, som lørdag besejrede Storebæltsbroen på smukkeste vis. Lutter smil og glade ansigter så langt øjet rakte", skriver arrangørerne fra Nyborg Gymnastik- og Idrætsforening og Korsør Atletik og Motion i en pressemeddelelse.

De mange løbere var alle på plads i god tid. Fire minutter inden start blev de seks vanddepoter på broen meldt klar.

"Det lægelige beredskab fra Region Syddanmark fik heldigvis ikke rigtigt travlt. Mindre end 20 løbere var forbi den fremskudte skadestue i Knudshoved med forskellige skader. I alt seks dehydrerede blev efter lægens anvisning sendt videre til Odense Universitetshospital", skriver arrangørerne.

Der er også stor lettelse at spore, når det gælder biltrafikken over broen under løbet.

"Trafikanterne på broen oplevede stort set ikke, at der var løb", fremgår det af pressemeddelelsen.

Det bliver da også bekræftet af Fyns Politi, der i går kun kunne gentage meldingerne fra broen i lørdags: Ingen nævneværdige problemer.
Søren Huss i spidsen for Saybia ved broløbskoncerten i lørdags. Mellem 4000 og 5000 deltog i festen.
Søren Huss i spidsen for Saybia ved broløbskoncerten i lørdags. Mellem 4000 og 5000 deltog i festen.
Foto: Jørgen Hansen og Sonnich Jensen

Dagen derpå

Så det var også en glad, men noget træt Jesper Trampedach fra NGIF, som i går formiddags i mål- og senere festområdet i Nyborg var i færd med de tre fokusområder for dagen derpå: Oprydning, oprydning og oprydning.

- Hvis du vil se brugte plasticølkrus, så er det her, sagde han.

Men han var straks klar med stor ros til især de op mod 800 frivillige hjælpere, der var med til at sikre det noget nær perfekte løb.

- Internt havde vi nogle ting, som vi kan lære af og gøre bedre næste gang. Men fra løberne har vi ikke hørt klager, sagde Jesper Trampedach i går.

Flere end 4000 festede

Også efterfesten med Nyborg-lokale Saybia som hovednavn blev den begivenhed, arrangørerne havde håbet på. Vurderingen lyder på mellem 4000 og 5000 gæster på pladsen. Ifølge politiet var festen præget af, at det var motionister, der var med. Ingen ballade og derfor ikke for alvor brug for politiet.

- Du har lige nævnt, hvad I kan lære af det her til næste gang. Hvornår bliver der broløb på Storebælt igen?

- Det ved vi ikke. Carl (Haals, red.) og jeg vendte det i nat med hinanden. Men vi afgør det jo ikke selv, forklarede Jesper Trampedach i går under oprydningen.

- Der er mange parter om det: Kommunerne, broselskabet, politiet, beredskabet og så foreningerne.

- Holdningen hos os er, at vi skal bevare det unikke i at løbe over Storebæltsbroen. Så vi skal ikke have det hvert år. Vi så, at interessen for løbet på Øresundbroen dalede, da det blev hvert år.

- Men vi kan godt være parate til et nyt løb igen om tre, måske fem år.

Topkarakter til broløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce