Storebælt: De senere dage har der ikke været meget fart på togdriften over Storebælt - togene har nemlig stået stille nogle dage, mens jernbanen blev opdateret. Men for nogle uger siden gik det rigtig stærkt, da Sund&Bælt lavede hastigheds-forsøg på Vestbroen. 235 kilometer i timen blev rekorden, og det er faktisk det hurtigste, noget tog har kørt i Danmark.

Det var ikke drengerøvs-pjat, da togene ræsede over broen. Målet med testen var at vurdere, om man fremover kan køre 200 km/t over Storebælt med togene. Det skriver magasinet "connect", der udgives af Sund&Bælt.

- Nu går Banedanmark i gang med et stort analysearbejde, og min fornemmelse er, at det ser lovende ud i forhold til at komme fra de 180 km/t , vi kører nu, til 200 km/t, siger Kristian Madsen, chef for de jernbanetekniske anlæg til "connect". Han var i øvrigt selv med ombord på det hurtige tog over broen.

Testkørslerne fandt sted i fem nætter i påsken. (moras)

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.