Tog indbrudstyv på fersk gerning: Ingen panik på efterskole efter knivstik

Politiet mødte talstærkt op, da det søndag morgen fik en melding om et knivoverfald mod en lærer på Efterskolen ved Nyborg. Foto: Kasper Riggelsen

Tog indbrudstyv på fersk gerning: Ingen panik på efterskole efter knivstik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Keld Schmidt, forstander på Efterskolen ved Nyborg, maner til besindighed efter weekendens knivoverfald. Ledelsen overvejer nu, om den kan gøre noget for at sikre sig bedre i fremtiden.

Nyborg: Keld Schmidt har brugt 26 år af sit liv på Efterskolen ved Nyborg, og han har aldrig oplevet noget, der bare mindede om det, der skete natten til søndag.

Her tog den lærer, der havde nattevagten, en indbrudstyv på fersk gerning. Derefter opstod der karambolage, og læreren blev stukket i armhulen med en kniv. En hændelse, som for både Fyns Politi, Efterskoleforeningen, og - især - Efterskolen ved Nyborg er højst usædvanlig.

- Jeg tænker, at det her forhåbentlig er noget, der er sket den ene gang, og så håber jeg aldrig, at vi kommer i nærheden af sådan noget igen, siger Keld Schmidt.

- Det, det handler om for os, er, at vi kommer tilbage til en almindelig hverdag igen og sørger for, at eleverne og lærerne føler sig trygge ved at være her, fortsætter han.

I den bygning, hvor overfaldet skete, befandt sig ingen elever. Her var kun den pågældende lærer, som sov i vagtværelset, indtil han blev forstyrret af indbruddet.

Signalement af gerningsmanden
Mand på mellem 25 og 35 år.180 centimeter høj og almindelig af bygning.

Lys eller meget bleg i huden og betegnes som "brugt", måske en misbrugstype.

Var iført en mørk jakke, muligvis med hætte.

Talte dansk uden dialekt eller accent.

Havde blå sko på af mærket Rieker.

Informationer gives til Fyns Politi på telefon 114.

Politiet på plads

Den 58-årige lærer havde ellers tidligere på natten jaget samme mand ud fra efterskolen og tilkaldt politiet. Ordensmagten var på stedet kort efter og optog rapport, men lige lidt hjalp det. Efter det første indbrud, der fandt sted omkring 02.30, fik politiet en ny anmeldelse klokken 04.49. Denne gang havde indbruddet udviklet sig til det, politiet betegner som et forsøg på manddrab.

Og det er bestemt ikke normalt, at et indbrud går så galt. Det fortæller vicepolitiinspektør og leder af Fyns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet, Henrik Justesen:

- Det er sjældent, at det sker. Jeg har hørt om det før, men så er det typisk indbrud, der ender som røverier, forklarer han.

Henrik Justesen har til gengæld aldrig hørt om en lignende sag på en efterskole. Også det, at gerningsmanden kom tilbage, efter at han havde forsøgt at bryde ind tidligere samme nat, vækker opsigt. Især fordi det tilsyneladende skyldtes, at manden havde tabt sine briller. Dem spurgte han i hvert fald efter, da han kom tilbage til skolen. Kort før han stak læreren ned.

Døren stod åben

Ifølge Keld Schmidt kunne gerningsmanden gå ind på skolen, fordi den vagthavende lærer havde glemt at lukke en dør til spisesalen. Forstanderen mener ikke, at der er behov for ændringer i sikkerhedsproceduren, men han er opmærksom på, at følelsen af tryghed skal tilbage.

- Det er klart, at der bliver en periode, hvor vi tænker os ekstra om og måske sætter nogle flere folk på vagt, men det er ikke fordi, vi tror, at der sker noget. Det er kun for at skabe ro indadtil både blandt ansatte og elever, siger forstanderen.

- Men ellers har vi ikke tænkt os at lave de store tiltag, for vi er jo bare en stille og rolig skole, vi er hverken mere eller mindre udsatte end andre.

Fyns Politi var mandag eftermiddag stadig på jagt efter gerningsmanden. Som det ser ud nu, står han til at blive sigtet for både indbrud og drabsforsøg.

Tog indbrudstyv på fersk gerning: Ingen panik på efterskole efter knivstik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce