Video og stor billedserie
En større gruppe kvinder dukkede overraskende op for at protestere mod forbud.

Grundlovsmøde med kultursammenstød

Bendt Bendtsen, Pia Kjærsgaard og Villy Søvndal fik sat fokus på kultursammenstød ved grundlovsmødet på Lillemølle. De varme emner blandt talerne var terrorangreb, Al-Qaida og tørklædeforbud.
En gruppe unge kvinder, alle med tørklæde, mødte med skilte frem til grundlovsmødet i dag på Lillemølle ved Nyborg.

Mens vicestatminister Bendt Bendtsen (K), holdt mødets første tale, kom de ind i møllehaven og stillede sig rundt om de øvrige deltagere.

Mens arrangøren af grundlovsmødet, mølleejer og redaktør Rasmus Nielsen, indehaver af den politiske nyhedstjeneste Altinget.dk., havde bedt de fire politikere tale om demokrati og værdier, bød de unge kvinder på de værdier, de mener at have ret til.

Muslimsk tørklædedemonstration stjal billedet på grundlovsmødet

Grundlovsmødet på Lillemølle på Fyn tog en uventet drejning, da en flok tørklædeklædte kvinder mødte frem for at demonstrere mod tørklædeforbud under Pia Kjærgsaards tale.

"Tørklædeforbud er en undertrykkelse af min frihed" og "Tørklædet er mit valg, min ret, min frihed", stod der på nogle af skiltene.

- I Danmark aner ingen, hvad de snakker om, når det gælder tørklæder, sagde talskvinden for gruppen, Kimie Jay Bukholt, København.

Gruppen er med i et nydannet netværk, "Kvinders ret til at bære tørklæde". Netværket vil bidrage til at øge forståelsen for, hvorfor kvinder vil bære tørklæde. De mener, at regeringen undertrykker kvinder, hvis de ikke længere frit kan bære tørklædet.

Ikke alle i forsamlingen i møllehaven syntes om initiativet.

- Det splitter, det tørklæde. Det er provokerende ad pommern til, sagde Inge Christensen fra Nyborg til de unge kvinder.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Tørklædedebut i dansk retssale

Vred Jan Boye: - Selvstyret er i fare

Vred Jan Boye: - Selvstyret er i fare

Tørklæde-aktion på grundlovsmøde

Tørklæde-aktion på grundlovsmøde