To er meget bedre end én

Carsten H. Lund og Litha Tiufkær har i halvandet år delt lederskabet af Strandvænget. Og de er rigtig glade for at være to om den opgave, der viste sig at være større, end de havde regnet med.
Foto: Ole Friis

To er meget bedre end én

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I marts 2007 overtog Carsten H. Lund og Litha Tuifkær ledelsen af Strandvænget, der var i sin værste krise. Men selvom de er to om jobbet, var opgaven enorm

NYBORG: Han havde ét ufravigeligt krav, Carsten H. Lund, da han i februar 2007 blev spurgt, om han ville overtage ledelsen af Strandvænget: Han ville ikke være alene om at tage over efter Dorrit West, der netop var blevet fyret i kølvandet på tv-dokumentaren "Er du åndssvag".

Lithia Tiufkær skulle med til Strandvænget. Det var dem begge eller ingen.

Carsten H. Lund havde nemlig en klar fornemmelse af, at der ventede en stor opgave på Strandvænget.

Men selvom den fornemmelse viste sig at være helt rigtig, så kunne den på ingen måde forberede dem på, hvad der ventede på Strandvænget, hvor mediestormen nærmede sig orkanstyrke.

- Vi vidste godt, det ville blive en stor opgave. Det kunne man se alene på antallet af medarbejdere og antallet af pressevogne ude foran, siger Carsten H. Lund, der nu kan smile af det presseopbud, som mødte dem.

- Vi var ikke klar over, hvor stor opgaven var. Da vi så, hvor stor medarbejderflugten fra Strandvænget var, så tænkte jeg "åhh, nej". Det er et dårligt tegn, siger Litha Tiufkær.
Foto: Ole Friis

Leder side om side

Derfor forlangte Carsten H. Lund altså, at der skulle være to ligestillede ledere til at navigere Strandvænget sikkert i havn. Forlangte, at det skulle være ham og Litha Tiufkær.

Et krav Region Syddanmark efterkom, og som ingen af dem siden har fortrudt.

- Det ville have været en umulig opgave at løse alene. Der er alt det arbejdsmæssige og alt det menneskelige, og så er det godt at have en at snakke med om det. Så kan man vende ting og skal ikke være alene om det hele, forklarer Carsten H. Lund om baggrunden for sin betingelse.

Sammen deler Carsten H. Lund og Litha Tiufkær ledelsen af Strandvænget. Ansvarsområderne fordeles fra sag til sag, og den, der begynder en opgave, fører den også ud i livet.

- Det vil sige, at vi ikke skal tilbage og cleare af, så vi rykker meget hurtigere, end hvis det skulle op på et møde en gang om ugen. Vi kan gøre tingene med det samme og lidt hurtigere, fordi vi er to om dem.

Alle var mærkede

Det har været vigtigt, for der var masser af opgaver, som de to nye i front for Strandvænget skulle tage sig af fra første dag. I forhold til beboerne, i forhold til medarbejderne og i forhold til konsekvenserne af de foregående års sparerunder og ledelsesstil.

- Alle på Strandvænget var mærket af den udsendelse. Det var en stor belastning for medarbejderne. Hver morgen skulle de forbi pressevognene, når de skulle på arbejde, og de havde svært ved at se hele det apparat som gode venner. De følte sig stemplet, men nu er der kommet en vis balance i tingene, husker Litha Tiufkær.

Oven i det barslede Region Syddanmark med en stor tilsynsrapport om forholdene på Strandvænget. Og da den udkom, var den en lang opremsning af fejl og mangler, som skulle udbedres.

- Der var mange ting, der var givet på forhånd. Det var et stort sceneskifte for os. Vi har arbejdet i hver vores organisation, og det var et hurtigt skifte. Det var fra dag til dag, så det var givet, at vi skulle prioritere ud fra den tilsynsrapport, som var i gang med at blive lavet.

- Så der var nogle ting, vi skulle sikre og tage fat i med det samme. Det var arbejdsmiljøforholdene, de pladsmæssige problemer, de psykiske forhold, beboertrivsel og pædagogik og pårørendesamarbejde, fortæller Carsten H. Lund og Litha Tuifkær, der samtidig også skulle få hverdagen tilbage på Strandvænget.

- Alting var oppe at køre, og der var mange, der havde det rigtig vanskeligt. Og det blev endnu vanskeligere for mange, at det blev fremstillet på den måde, det blev i pressen. Det var et ekstra pres oveni.

Orden i kaos

Og det var i det farvand, de skulle forsøge at vende skuden. Forsøge at bevare overblikket og ikke blive fortabt i detaljerne.

- Det handler om at opgive tanken om at bevare overblikket. Og det er også det gode ved at være to, så kan vi snakke om, hvordan vi får orden i kaos. Eller er det kaos i orden, forklarer Carsten H. Lund.

- Ja, man skal acceptere, at der er nogle ting, man ikke har styr på, supplerer Litha Tuifkær.

Som noget af det allerførste var Carsten H. Lund og Litha Tuifkær til møder med alle Strandvængets afdelinger for at snakke med medarbejderne og lære dem at kende og ikke mindst fortælle dem, hvilke planer de havde.

- Normalt bruger man som ny leder lige lidt tid, inden man melder noget ud. Men vi havde ikke tid til at stikke fingeren i jorden. Der skulle noget andet til. Styring og dialog med folk.

- Vi skulle skabe tillid hurtigst muligt og sige til de ansatte: Kom, vi kan bruges til noget, siger Carsten H. Lund, der ligesom Litha Tuifkær er fuld af beundring for personalet på Strandvænget, og hvordan det har håndteret ændringerne, som er blevet gennemført de seneste 18 måneder.

- De er ualmindeligt gode til at have lyst til at koble sig på vores ideer. Og det er da sin sag med en nye ledelse.

Ingen metaltræthed

Nu er Carsten H. Lund og Litha Tuifkær omkring halvt gennem deres kontrakt, der løber frem til udgangen af 2009. Hvad der skal ske derefter, ved de endnu ikke.

Men ét er sikkert: Lysten og overskuddet til at fortsætte den udvikling, der er i gang på Strandvænget, er stadig i top.

- Det er forbavsende lidt, vi har været trætte. Men igen vi er to om det, så hvis der er trange tider i det ene hoved, så hjælper den anden videre, mener Litha Tuifkær.

- Det er maksimalt synergi effekten, der forsvinder, smiler Carsten H. Lund, inden han og Litha Tuifkær må videre.

Endnu en opgave venter.

To er meget bedre end én

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce