Tilbage til rødderne

Der blev også kigget efter fugle fra kommunens fugletårn.
Foto: Sonnich Jensen

Tilbage til rødderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biolog Signe Nepper Larsen agerede blomsterguide på Knudshoved, hvor hendes egen interesse begyndte for 29 år siden

NYBORG: Biolog Signe Nepper Larsen går hjemmevant ud af naturstien på Knudshoved. Hun stopper jævnligt op og fortæller de otte deltagere på dagens tur om planterne langs stien.

- Det her er en gulaks, som giver en god høduft, når man laver snaps, siger hun og rækker ud efter et nyt eksempel på faunaen på Knudshoved. Imens går gulaksen på omgang hos de fremmødte til tur nummer 52 ud af 94 ture på De Vilde Blomster Dag i Norden, som arrangeres af Dansk Botanisk Forening.

Den 40-årige biolog arbejder og bor til dagligt i København, men hun føler sig hjemme på Knudshoved, hvor hendes interesse for planter og fugle opstod for 29 år siden.

- Jeg er kommet herude, siden jeg kunne få gummistøvler på første gang, siger hun om tiden i mindre størrelse gummistøvler og feltbiologiske lejrture med "Natur og ungdom" for efterhånden mange år siden.

- Der en fantastisk natur herude på Knudshoved og Slipshavn, og området ligner sig selv fra dengang, selv om færgerne i dag er afløst af broen, siger hun.

- Her er engelsk græs, som I måske kender. Det står også langs motorvejen, fordi det er en plante, som kan tåle salten, siger hun.

Naturen på Knudshoved er netop meget præget af salten, og det påvirker planterne, som udvikler teknikker til at leve med salten fra vandet, fortæller biologen dagens turgæster.
Biolog Signe Nepper Larsen fortæller turdeltagerne om planten Regnfang, som er blandt de mange arter, man finder på Knudshoved.
Biolog Signe Nepper Larsen fortæller turdeltagerne om planten Regnfang, som er blandt de mange arter, man finder på Knudshoved.
Foto: Sonnich Jensen

Klæbrig limurt

Selv om området måske ikke har helt så mange plantearter, da der ikke er specielt megen variation i miljøet, så findes der sjældne planter på Knudshoved.

- Jeg vil skyde på, at her er omkring 350 plantearter. Eksempelvis kan man finde klæbrig limurt, som godt nok også findes andre steder, men alligevel er ret sjælden, siger hun.

Limurten kan godt lide tørke, god jordbund og masser af sol, og det kan den få på Knudshoved, hvor der også er masser af fugle.

- Der er måske nogle færre vadefugle, end da jeg var barn og kom herude. Det er nok fordi mange fugle er presset generelt på grund af miljøforandringer, mere end det er forandringer herude, der tvinger dem væk, siger hun.

Hun opfordrer nyborgenserne til at benytte sig af den unikke natur, som findes på Knudshoved og Slipshavn.

- Det er et område, som er let at komme til at, og det er meget tilgængeligt til at gå ture herude, siger hun og får en stikpille fra datteren Mette på 11 år, der er med på turen i dag, men ikke nødvendigvis har arvet interessen.

- Men det er jo ikke altid, man gider, selv om blomsterne er meget pæne, siger hun.

Tilbage til rødderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce