Tidligere slotsleder skal rådgive kritikere

Nyborg Slot står overfor en gennemgribende ombygning. Billedet her er taget på et tidspunkt, hvor de to gule bygninger på Slotsholmen endnu ikke var væltet. Foto: John Fredy

Tidligere slotsleder skal rådgive kritikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nystartet forening med Frederik Siemssen i spidsen vil blandt andet arbejde for at stoppe ombygningen af Nyborg Slot. Blandt rådgiverne er Kirstin Eliasen, tidligere leder af slottet. Hun ønsker dog ikke at udtale sig offentligt om sin holdning til projektet.

Nyborg: Den tidligere leder af museet på Nyborg Slot, Kirstin Eliasen, er blevet tilknyttet en nystiftet forening, der blandt andet arbejder for at stoppe projektet med moderne tilbygninger til Nyborg Slot, der jo skal have en ny ringmur, højere tårn og en stor udstillingsfløj.

Foreningen Kultur & Arv blev stiftet for nylig med Frederik Siemssen som formand. Frederik Siemssen var også en af stifterne af Nyborg Slots Venner, som også arbejder for at stoppe projektet i Nyborg.

Ideen med den nye forening, Kultur&Arv, er bredere end blot kritik af Nyborg Slot-projektet, og til foreningen er knyttet et "råd" med en række historikere og andre fagpersoner. Blandt andre Kirstin Eliasen, der nu arbejder for Nationalmuseet, men stadig bor i Nyborg.

- Jeg er ikke i bestyrelsen, men jeg er en af de fagpersoner, der rådgiver foreningen, hvor mange jo er lægfolk, siger Kirstin Eliasen.

Hun har i øvrigt besluttet, at hun ikke vil udtale sig offentligt om sin holdning til projektet på Nyborg Slot.

- Jeg vil ikke bidrage til nogen mudderkastning, og derfor har jeg afvist flere medier, der ville interviewe mig om projektet i Nyborg. Jeg vil ikke have min person blandet ind i det, siger Kirstin Eliasen.

Kirstin Eliasen blev ansat som leder af Nyborg Museum i 2002, og hun fik blandt andet i opdrag at sørge for mere aktivitet omkring det slumrende museum på den gamle middelalderborg. Hun var i gang med en vision om et besøgscenter i "kælderen" under kongefløjen, hvor moderne informationsteknologi skulle hjælpe gæsterne til at forstå historien om kongeborgen.

Det projekt kom ikke i gang, før Nyborg Museum fusionerede med museerne i Kerteminde, og Erling Porsmose blev ansat som direktør for Østfyns Museer. Noget af det første, han gjorde, var at tildele Kirstin Eliasen en stilling som leder af museernes arkiv og journalsystemer, mens stillingen som leder af Nyborg Slot blev slået op.

I 2008 fratrådte hun stillingen ved Østfyns Museer og fik kort tid efter et job som leder af den antikvariske afdeling af det nyetablerede Sydvestjyske Museer, der blev dannet, da Esbjerg Museum og Den antikvariske Samling i Ribe fusionerede. I dag arbejder hun på Nationalmuseet og er med i redaktionen af et kæmpeværk om alle danske kirker.

Det faglige råd i foreningen Kultur&Arv blandt andet ud over Kirstin Eliasen af Claus M. Smidt, der tidligere var formand for kulturministeriets rådgiver i sager om bygningskultur, Det Særlige Bygningssyn, og af Bonni Mürsch, formand for Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse. Det oplyser Weekendavisen.

Tidligere slotsleder skal rådgive kritikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce