Nyborg/Svendborg: En 50-årig tidligere Nyborg-restauratør er ved byretten i Svendborg blevet idømt fem måneders betinget fængsel for skyldnersvig.

Restauratøren havde vanskeligt ved at få økonomien i sin restaurant til at hænge sammen, og i november 2014 smækkede banken kassen i.

Den 10. januar 2015 blev restauratøren begæret konkurs, og den 22. januar blev hun taget under konkursbehandling af Skifteretten og en kurator udpeget.

Men det var angiveligt ikke alle værdier, som boets kurator fik rådighed over. Restauratøren ejede nemlig en stor motorbåd, og den solgte hun til en 40-årig kvinde for 300.000 kroner.

Vel at mærke uden at lade købssummen gå ind på boets konto - i stedet oprettede restauratøren en ny konto den 4. april 2015, som pengene gik ind på. Og umiddelbart derefter hævede den 50-årige kvinde pengene, således at boets kreditorer gik glip af dette provenu.

De to tiltalte forklarede, at handlen var blevet indgået allerede i efteråret, inden restauratøren var klar over, at hun ville gå konkurs. Men retten lagde til grund, at tiltalte var klar over omstændighederne, da de indgik aftalen. Og under alle omstændigheder burde pengene have været betalt på boets konto i stedet for tilfalde tiltalte.

Ud over de fem måneders betinget fængsel blev begge idømt samfundstjeneste. De modtog deres domme.

  • Journalist portræt

    Af:

    Medlem af Dansk Journalistforbund, ansat som journalist på Fynske Mediers bladhus i Kerteminde. Tidligere ansat på Nyborgbladet, Fyns Amts Avis i Nyborg, Stiftstidende i Ringe og Nyborg.