Tidligere Nyborg-elev i spidsen for fynsk akademi

Forfatter og tidligere elev på Nyborg Gymnasium, Alen Me?kovi?, skal lede fælles akademi for skrivelystne elever i Odense. Foto: Isak Hoffmeyer

Tidligere Nyborg-elev i spidsen for fynsk akademi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den bosniskfødte forfatter og tidligere Nyborg-elev, Alen Meskovic, skal lede årets fælles akademi for skrivelystne elever i Odense.

Nyborg: Tidligere har prominente navne som Jan Sonnergaard og Nicolaj Stochholm stået i spidsen for Odense-gymnasiernes forfatterakademi, hvor også den nykårede vinder af De Gyldne Laurbær, Jesper Wung-Sung, var foredragsholder i fjor.

I år er det den bosniskfødte, anmelderroste forfatter Alen Meskovic med en fortid i Nyborg, som skal levere inspiration, vejledning og feedback til de unge deltagere. Forleden indledte akademiet nemlig med et nyt kuld forfatterspirer fra Mulernes Legatskole, Odense Katedralskole, Sct. Knuds Gymnasium og Tornbjerg Gymnasium.

Alen Meskovic er især kendt for digtsamlingen "Første gang tilbage" og romanen "Ukulele-jam", hvor han trækker på sine personlige oplevelser som flygtning fra et krigshærget land.

Gik på Nyborg Gymnasium

I 1994 flygtede han fra borgerkrigen på Balkan og havnede i Nyborg, hvor han boede i en flygtningelejr og gik på Nyborg Gymnasium, inden han senere debuterede som prosaist og lyriker i Danmark.

- Der er mennesker, som i tidens løb har inspireret mig til at blive bedre til at skrive. Jeg har nydt godt af andres feedback og erfaringer med at skrive litteratur, forklarer Alen Meskovic, som efter gymnasiet i Nyborg har boet to år i Odense.

Hen over i alt fem samlinger i foråret skal eleverne på akademiet forfatte deres egne litterære tekster, som til sidst udgives i en fælles antologi med titlen "Stemmer fra OS". I det forløb vil Alen Meskovic hjælpe de skriveglade unge med at imødegå de faldgruber, han selv stødte på i sine spæde år som forfatter.

Forfatterakademiet afsluttes med et offentligt arrangement 17. maj./EXP

Tidligere Nyborg-elev i spidsen for fynsk akademi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce