- Jeg har lysten og helbredet, siger den 70-årige eksborgmester, der overraskende forsøger comeback i lokalpolitik.

Nyborg: Efter flere år helt ude af rampelyset og den offentlige debat i Nyborg, dukkede tidligere borgmester Jørn Terndrup, op som politisk aktivist i sagen om Kulturfærgen Broen. Nu har han overraskende meldt sig som byrådskandidat for sit parti, Venstre, men de to ting har ikke noget med hinanden at gøre, siger han i dette interview.

Hvorfor har du valgt at stille op til byrådet igen?

- Jamen, jeg hele tiden fulgt interesseret med i, hvad der er sket i Nyborg. Og jeg har været glad for at se, hvordan byrådet har arbejdet så godt sammen, og jeg synes, at Venstre har fået skrevet et meget godt visionspapir.

Jørn Terndrup

Jørn Terndrup blev født i Nyborg for 70 år siden.Var soldat på Cypern og omkring politiskolen, inden han indledte en lang erhvervskarriere, hvor han i lære hos Nyborg Forenede Trælasthandler.  

I 1975 startede han for sig selv med firmaet Jørn Terndrup Huse ApS.

Investerede senere i Vester Trælasthandel, som kom til at hedde Tømmergården Nyborg.

Solgte virksomheden i 1982, men fortsatte som direktør i to år. Forretningen er i dag kendt som Silvan i Nyborg.

Senere vurderingsinspektør på Østfyn for Kreditforeningen Danmark.

Havde aldrig haft med politik at gøre før 2001, da han stillede op for Venstre og fik et kanonvalg og hoppede direkte op i borgmesterstolen.

Han var sidste borgmester i det gamle Nyborg Kommune og første borgmester i storkommunen fra 2007.

Stoppede i 2010, men tog fire år mere i byrådet som socialudvalgsformand.

Gift og har tre voksne børn.

 

 

 

 

Har dit kandidatur noget med Kulturfærgen Broen at gøre?

Nej, ikke spor. Jeg var jo bare en af mange, der argumenterede mod færgeplanerne. Jeg skrev et læserbrev og nogle ting på Facebook, og så var det jer journalister, der sendte det i omløb og fik det hele til at tage fart. Men færgesagen er ikke grunden til, at jeg stiller op.

Du var jo ellers meget kritisk over for byrådet og din partifælle Kenneth Muhs. Sagde du ikke, at de havde ladet sig besnakke?

Det kan godt være, men jeg sagde ikke, at byrådet var blevet forført, sådan som avisen skrev i en overskrift.

Har Kenneth Muhs sagt god for, at du stiller op?

Ja, ja. Jeg har jo haft en snak med formanden for Venstre, Søren Nielsen, og jeg har haft en snak med Kenneth og Kaj Refslund. Der har været opbakning til, at jeg kommer ind i samarbejdet.

Hvordan er dit forhold til Kenneth Muhs. Har det lidt knæk under færgesagen?

Ikke spor. I Venstre har der altid været højt til loftet. Og det var et helt byråd, der havde en mening om færgen. Og de har jo selv truffet beslutningen om, hvad de ville gøre. Jeg er jo bare én af 32.000 her i byen.

Hvad er dit projekt med at komme tilbage i politik?

Jeg interesserer mig for hele kommunen - en kommune i balance, og det har de gjort rigtig godt det byråd, vi har nu. Bare det med økonomien, det har de gjort virkelig godt. Det var jo ikke ligefrem den økonomi, jeg overtog i 2002. Det, jeg vil interessere mig for, er sådan noget som bosætning og erhvervspolitik. Desuden er jeg jo blevet lidt ældre selv, så der er også det med tryghed og livskvalitet for de ældre.

Vil du gå efter poster i byrådet?

Nej, jeg har sagt, hvad der interesserer mig mig mest. Jeg var jo socialudvalgsformand de sidste fire år, jeg var i byrådet, og det område er jeg stadig meget glad ved. Men jeg har ikke ambitioner om formandsposter. Og nu skal jeg lige vælges ind først.

Hvorfor dukker du op så sent?

Det er et godt spørgsmål. Men jeg har gået og vendt og drejet det hele tiden, og så på et tidspunkt tænkte jeg: Nu er det vist ved at være tiden. Hvis jeg ikke når det denne gang, så jeg 74 år til næste valg. Men jeg har et godt helbred. Jeg føler mig ikke ældre, end da jeg blev borgmester i 2002, det kan jeg være lykkelig for.

Er du blevet spurgt, eller har du selv meldt dig?

Der er da nogen, der har opfordret mig til at stille op, fordi de kunne mærke, at jeg ikke var færdig med politik. Og det er jeg ikke, for jeg interesserer mig stadig voldsomt for det.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.

Mere om emnet

Se alle
Muhs: Terndrup styrker holdet

Muhs: Terndrup styrker holdet

Terndrup kan vippe valget

Terndrup kan vippe valget