Få passagerer til teletaxi-ruten fra Svindinge til Rosengårdcentret i Odense

Ørbæk/Svindinge/Herrested: Hvis borgerne i Svindinge, Ørbæk og Herrested fremover skal have busforbindelse til Odense om aftenen og i weekender - så skal de selv gøre en indsats og bruge tilbuddet.

Ruten er en forsøgsordning, og de foreløbige tal viser, at ikke mange borgere benytter den. 290 gange var der bud efter teleruten i perioden fra juli til november sidste år. Det svarer til, at teletaxien har kørt to gange om dagen i gennemsnit.

- Det er jo langt fra prangende passagertal, og vi bliver jo nødt til at se på, hvad sådan et tilbud koster skatteborgerne. Det er en dyr ordning siger byrådsmedlem Per Jespersen (S). Han var som formand for Teknik- og Miljøudvalget med til at beslutte, at Nyborg Kommune blev koblet på busforsøget, som startede på grund af aktive borgere i Rolfsted og Ferritslev.

For en passager koster det 30 kroner eller 50 kroner at køre med teletaxien - alt efter hvor langt man skal. For kommunen koster det op mod 200 kroner, hver gang en passager sætter sig til rette.

Per Jespersen vil dog se nærmere på tallene for teletaxi-forsøget, før han lægger sig fast på sin holdning til forsøget, som efter planen stopper til sommer for Nyborg Kommunes vedkommende, mens Faaborg/Midtfyn har besluttet sig for at køre et to-årigt forsøg med muligheden for at komme fra Ferritslev og Rolfsted til Odense om aftenen og i weekenderne.

Teletaxi ruten starter i Svindinge og går via Ørbæk og Herrested ind i Faaborg-Midtfyn Kommune, hvor den stopper i Ferritslev og Rolfsted, inden den fortsætter ind i Odense Kommune. Altså kører teletaxi-ordningen samme rute som Fynbus 161/162. Svendborg havde ikke interesse i at deltage i forsøget, og derfor kører tele-taxien ikke længere sydpå end Svindinge.

Vil man videre til Odense centrum, må man køre det sidste stykke i en bybus.

Da der er tale om en teletaxi og ikke en bus, kører bilen ikke nødvendigvis langs den slagne rute til og fra Rosengårdscentret. Den samler de passagerer op, der har bestilt en tur, og afleverer dem for eksempel ved Rosengårdscentreet - men undervejs behøver den ikke følge ruten. Passagerer skal bestille en tur mindst to timer i forvejen.

Landsbyrådene i Svindinge, Ørbæk og Herrested har nu startet en kampagne, der skal få folk til at bruge forsøgsordningen mere - i håb om at beholde muligheden, når forsøget slutter.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.