Teglværksskoven er tiltalt for overtrædelse af naturbestkyttelsesloven på grund af en ulovligt opført mur.

Artiklen er opdateret kl. 11.25 med kommentar fra direktør for Teglværksskoven ApS, Jes J. Petersen.

Nyborg: Teglværksskoven ApS med direktør Jes J. Pedersen i spidsen blev allerede meldt til politiet i 2015 på grund af en ulovligt opført mur mellem restauranten og en omstridt feriebolig. Men først nu har anklagemyndigheden rejst en tiltale i sagen for overtrædelse af naturbeskyttelsesloven.

Ifølge specialanklager Klaus Holten Kristensen, der har rejst tiltalen, nægter selskabet at have gjort noget forkert, da man i 2014 byggede en 45 meter lang og godt to meter høj mur mellem restauranten og en nyligt opført feriebolig.

Natur- og Miljøklagenævnet afgjorde dog allerede i efteråret 2015, at muren er ulovlig. Der blev også fastsat en frist frem til 1. oktober samme år, hvor forholdet skulle være bragt i orden. Det skete ikke, og derfor blev selskabet meldt til politiet.

Direktør forholder sig tavs

Direktør for Teglværksskoven ApS, Jes J. Petersen, bekræfter overfor Fyens Stiftstidende, at han har modtaget et anklageskrift i sagen om den omstridte mur i Teglværksskoven. Men derudover har han ingen kommentarer i sagen på nuværende tidspunkt.

Der er endnu ikke fastsat en dato for, hvornår sagen ender i retten. Selskabet er tiltalt for overtrædelse af naturbeskyttelsesloven, og anklagemyndigheden lægger op til en bødestraf på et femcifret beløb. Derudover risikerer selskabet at blive idømt tvangsbøder, indtil muren er væk.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
1
Igen, igen: Retssag om muren ved Teglværksskoven udsat

Igen, igen: Retssag om muren ved Teglværksskoven udsat

6
Omstridt mur: Selskab risikerer femcifret bøde

Omstridt mur: Selskab risikerer femcifret bøde

1
Muren i Teglværksskoven deler vandene

Muren i Teglværksskoven deler vandene