Tamilerne i Nyborg er noget særligt

Tamilerne i Nyborg Kommune samles ofte til arrangementer for at dyrke den traditionelle tamilske kultur. Billedet her er fra den hinduistiske fest Navratri. Foto: Nils Svalebøg

Tamilerne i Nyborg er noget særligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det tamilske samfund i Nyborg udmærker sig ved at være en sammentømret gruppe. Nu sætter Fyens Stiftstidende fokus på miljøet i en større artikelserie.

For omkring 30 år siden kom tamilerne til Danmark. En stor del endte på Østfyn - og blev boende. I dag er der ifølge Danmarks Statistik 286 personer med tamilsk oprindelse i Nyborg.

Et bemærkelsesværdigt antal, kommunens størrelse taget i betragtning. Særligt når man medtager, at tamilerne kommer fra et land, der ligger knap 8000 kilometer fra Storebæltsbroen.

Ifølge den tamilske sociolog Sangary Rajathurai hænger det måske sammen med, at der er et specielt sammenhold blandt tamilere netop i Nyborg:

- Nyborg er et godt sted at tage fat på, hvis man vil se på tamilere. De har et virkelig godt sammenhold og er suveræne til at lave ting sammen og mødes. Et eksempel på det er, at der kommer en verdensomspændende, tamilsk badmintonturnering til Nyborg til april, forklarer Sangary Rajathurai.

Kom fra krig

I første omgang kom tamilerne fra borgerkrig på Sri Lanka. Da de var nået hertil, ville justitsminister Erik Ninn-Hansen sende dem tilbage, og længe blev alle nægtet familiesammenføring. Det førte til "Tamilsagen".

Tamilerne var jaget på flugt. Politisk uønskede både i hjemlandet og Danmark. At arrangerede ægteskaber, kastesystem og social kontrol var normalen i hjemlandet, gjorde heller ikke mulighederne for integration lettere i Danmark.

Så hvordan blev tamilerne en af de på papiret bedst integrerede indvandrergrupper i landet? Betyder den fortsat store dyrkelse af den traditionelle kultur, at tamilerne lever i et socialt parallelsamfund? Og hvilken arv bliver videre ført til den næste generation? De spørgsmål søger Fyens Stiftstidende svar på i ny artikelserie fra det tamilske miljø i Nyborg.

Nu og næste gang

I dagens afsnit kan du møde en tamilsk familie, der i den grad er blevet integreret i Nyborg, men som samtidig kæmper en sej kamp for at bevare den tamilske kultur i den anden ende af verden.

I seriens kommende afsnit kan du også se frem til at møde Bavananthan Nadarasa, som kæmpede for oprørsgruppen De Tamilske Tigre under borgerkrigen. Her kan du blive klogere på konflikten på Sri Lanka og høre om, hvordan det er at gå fra at være kriger i en omfattende borgerkrig til værkfører på Østfyn.

Tamilerne i Nyborg er noget særligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce