Det nye marked med op til 50 små butikker fik kun tre måneder

Ullerslev: Konceptet er godt nok - men Ullerslev er ikke stor nok til sådan et marked.

Takenow - markedet i Ullerslev med op til 50 små forretninger - fik kun tre måneder i Ullerslev. Søndag fjernede de sidste handlende deres boder og varer, og nu står det tidligere Kiwi-supermarked ved Ullerslev Centret atter tomt.

Takenow var helt nyt koncept, hvor en række forskellige forretninger var samlet under et tag, og hvor en enkelt ansat passede alle butikkerne.

Ikke kunder nok

Markedet åbnede den 28. oktober sidste år, og fra starten kunne kunderne blandt andet købe cykler, vin, kunst, lamper og dyrefoder.

- Der er ingen mennesker i Ullerslev. I hvert fald ikke nok til at vi kan køre forretningen her, siger Johnny Jensen, der var daglig leder af Takenow.

- Selv kunne vi godt få det til at køre rundt, for vi tjener jo pengene ved at leje standene ud. Men vi kunne se frem til stor udskiftning af stande, fordi der ikke var handel nok.

- Konceptet tror vi stadig på, og nu leder vi efter et sted i Aarhus eller i Midtjylland, fortæller han.

Manden bag Takenow, Christian Steenfat, Aarhus, sagde ved åbningen sidste efterår, at planen var at åbne 20 Takenow-markeder rundt om i landet i løbet af 2015 og 2016, men markedet i Ullers­lev er det eneste, der hidtil er blevet en realitet, og det er altså allerede nu historie.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.