Tag selv hensyn: Nyborg dropper parkeringskontrol

Reglerne for parkering i Nyborg er de samme, som hidtil. Men der kommer ikke noget korps til at kontrollere parkeringen. Arkivfoto: Mogens Rasmussen.

Tag selv hensyn: Nyborg dropper parkeringskontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne i Nyborg håber, at folk selv kan holde justits med parkeringen og tage hensyn til hinanden. De regner ikke med hjælp fra politiet.

Bilister, der parkerer i Nyborg, behøver ikke frygte et dumt girokort med en p-bøde under vinduesviskeren.

Nyborg Kommune har nemlig besluttet, at der ikke skal være parkeringskontrol. Dermed bliver der noget nær fri parkering i hele kommunen.

- Vi har besluttet, at der ind til videre ikke skal være nogen parkeringskontrol i byen. Men vi vil selvfølgelig løbende holde øje med udviklingen.

- Det bliver frihed under ansvar. Folk må sørge for at overholde tidsbegrænsningerne og ikke at genere hinanden. Vi håber, folk kan holde selvjustits, siger Per Jespersen (S), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

- Tror I selv på det?

- Nej, men vi håber da, at folk vil tage hensyn til hinanden, svarer han.

P-kontrol på Fyn
Fyns Politi besluttede sidste år at droppe sit p-korps, der kontrollerede parkering i en række fynske byer.Odense og Middelfart har indgået aftale med Parkeringskontrol Nord om at stå for kontrollen.

Svendborg klarer opgaven selv.

Kerteminde, Assens, Nordfyn, Faaborg-Midtfyn og Nyborg har valgt ikke at kontrollere parkeringen.

Regn ikke med politiet

Det har tidligere været fremme, at politiet i et vist omfang ville kontrollere parkeringen i byen. Men det regner Per Jespersen ikke med.

- Vi skal ikke forvente hjælp fra politiet. Mens der ikke har været noget p-korps, har kommunen i et par tilfælde bedt om hjælp hos politiet, og det skete ikke, så vi skal ikke regne med politiet i det her, siger han.

Politiets p-korps blev nedlagt i begyndelsen af efteråret 2016, og siden da har der ikke været regelmæssig kontrol med parkeringen i Nyborg og de fleste andre købstæder på Fyn.

De fynske kommuner har brugt de seneste månder til at tale sammen om en fælles løsning, men resultatet er blevet, at parkeringskontrollen bliver forskellig fra by til by. Odense og Middelfart Kommuner har indgået aftale med Parkeringskontrol Nord om at sørge for et p-korps, mens Svendborg i mange år selv har haft et korps af p-vagter. Kerteminde, Assens, Nordfyn og Faaborg-Midtfyn har ingen parkeringsvagter ind til videre.

Nej til emsig kontrol

I Nyborg Kommune har forvaltningen undersøgt forskellige muliger, og har blandt andet forhandlet med Parkerkeringskontrol Nord, der drives af Ålborg Kommune.

Politikerne i Nyborg havde på forhånd meldt ud, at de ikke var interesseret i et krops af p-vagter, der var for flittig med bødeblokken og gav bøder for småting som for eksempel et hjulpar oppe for fortovet. Svaret fra nordjyderne var, at Parkeringskontrol Nord ville kontrollere alle veje og gader i kommunen og påpege alle former for overtrædelser af love og vedtægter.

- Vi vil ikke have et korps, der fremstår som onde galninge, hvis man kan sige det sådan, siger Per Jespersen.

- Vi har jo set i fjernsynet, hvordan vagter fra Parkeringskontrol Nord gav bøder til folk, der havde stillet en trailer på deres egen grund. Sådan noget vil vi ikke være med til.

Det har ikke været muligt tirsdag at få en kommentar til beslutningen fra formanden for Nyborgs handlende, Hans Henrik Kongsmark. Han har tidligere udtalt, at kommunen burde sikre, at der er et vist flow i parkeringen i byen, så folk kan finde en ledig p-plads.

Med beslutningen om at droppe p-kontrol, følger Nyborg efter en lang række kommuner i landet. Blandt andet har det været fremme, at en række kommuner i Østjylland fravalgte p-kontrol.

Tag selv hensyn: Nyborg dropper parkeringskontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce