Tårup drømmer om droner og caféer

Tårup får måske deres ønske om en drone opfyldt. De Nordfynske Hjertestarterforeninger og SDU har nemlig været i gang med udvikle hjertestarterdroner siden 2017. De forventer, at man vil kunne dække hele Fyn indenfor de næste 10 år. Arkivfoto: Kim Haugaard

Tårup drømmer om droner og caféer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Idéer var der nok af, da Tårup Landsbyråd forleden inviterede borgerne til åben debat om landsbyens udvikling.

En hjertestarterdrone. En sommercafé drevet af frivillige. Styrkede fællesskaber. En spritny landsbyplan.

Det var nogle af de ting, som Tårup Landsbyråd inviterede Tårups borgere til idéudveksling til landsbyens udvikling onsdag aften.

Et af punkterne på dagsordenen var en stærkere sundhedsprofil for landsbyen. Det skal blandt ske ved, at Tårup får en drone, der kan levere en hjertestarter, fortæller formanden for Tårup Landsbyråd Anne-Lise Spangsgaard.

- Vi snakkede om idéer såsom, at folk har mulighed for at sende beskeder ud til nogen, der skal agere eller en drone, der kan komme med en hjertestarter. Men også bare om der kunne gøres noget konkret, som fremmer sundheden i Tårup, for eksempel ved at arrangere motion for borgerne, siger Anne-Lise Spangsgaard.

Fra forslag til virkelighed

Cirka 50 borgere mødte op for at bidrage med idéer. De foreslog blandt andet, at Tårup skal have en sommercafé, der skal være drevet af frivillige, og hvor lokale kunstnere kan udstille deres værker. Derudover skal Tårup finde ud af, hvordan de kan fremme landsbyens fællesskaber såsom strikke- eller løbeklubber.

Under mødet blev der lavet arbejdsgrupper, som skal arbejde med, hvordan hver idé konkret skal føres ud i livet.

- Vi har sat en frist i oktober, hvor vi skal have udarbejdet nogle mere konkrete idéer for, hvordan vi skal gribe tingene an. Inden november skal vi have samlet det hele sammen fra de forskellige grupper, og så skal vi i samarbejde med kommunen lave en samlet udviklingsplan, siger Anne-Lise Spangsgaard.

Den nye plan skal erstatte Tårups udviklingsplan fra 2012. Nogle af punkterne fra den gamle plan skal revideres, så de kan komme igen i den nye. Blandt andet skal Tårups grønne områder forskønnes, og landsbyen skal gøres mere attraktiv for mulige tilflyttere.

Tårup kan dog allerede sætte flueben ved flere af de ting, der stod i den gamle plan. For eksempel fik de kommunen til at ansætte en landsbypedel, der forskønnede Tårup, Frørup og Kogsbølle. Han er dog siden blevet sparet ud af budgettet. Tårup og Frørup gik også sammen om at få lavet en badebro ved Kongshøj Strand, som er blevet brugt flittigt sommeren igennem.

Tårup drømmer om droner og caféer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce