Tårup beholder sin pedel

Tårups første landsbypedel, Flemming Claus Nielsen, har gjort sit arbejde så godt, at politikerne har besluttet at fortsætte ordningen.
Foto: Robert Wengler

Tårup beholder sin pedel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsøget med en landsbypedel har været en succes - på længere sigt skal alle landsbyer have en pedel

Tårup: Forsøget med at ansætte en landsbypedel i Tårup til at holde byen pæn og ryddelig og gå til hånde med praktiske ting og sager har været en stor succes.

Så stor at Tårup også i det nye år skal have en pedel ansat. Det blev besluttet på byrådsmødet for nylig, hvor politikerne vedtog et budget, der blandt andet indeholder 350.000 kroner til ansættelse af en landsbypedel i Tårup.

Forsøget har kørt siden april, hvor Flemming Claus Nielsen blev ansat i stillingen. Det bliver imidlertid ikke ham, der skal køre ordningen videre, for Flemming Claus Nielsen sagde sin stilling op pr. 1. oktober, da han har fået fast job i den private sektor.

Supergode erfaringer

Men hvad er erfaringerne så i Tårup?

- Landbypedellen har først og fremmest sørget for, at vores pæn har været pæn og præsentabel, og han har også udført småreparationer, lagt nogle fliser og den slags. Så vores erfaring er særdeles god, siger Karsten Mengel, kasserer i Tårup Landsbyråd.

Bestyrelsen sidder i øjeblikket og skriver en rapport om forsøget, og den kommer også med forslag til, hvordan en permanent pedelordning for alle kommunens landsbyer bør skrues sammen.

- Vi lægger op til, at man ansætter fuldtidspedeller, som så kan deles mellem to eller tre landsbyer. Vi tror nemlig ikke, at det er økonomisk realistisk at ansætte en pedel til hver landsby. Dels bliver det dyrt, dels er det spørgsmålet om, hvor meget han har at lave om vinteren - det har forsøget af gode grunde ikke vist, siger Karsten Mengel.

På det føromtalte byrådsmøde spurgte flere byrådsmedlemmer, hvorfor det kun er Tårup, der får en fast pedel, mens andre landsbyer må "hutle sig igennem", som et byrådsmedlem formulerede det.

Men det er faktisk heller ikke meningen - på længere sigt skal alle landsbyer have en pedel, fortalte Erik Christensen.

Byrådet har sat rådgivningsfirmaet Niras til at udfærdige en rapport om forsøget netop for at undersøge grundlaget for at indføre en permanent pedel-ordning.

Tårup beholder sin pedel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce