Sygehuslukning: Nu kører Nyborg Byråd skytset frem

Lukning af Nyborg Sygehus vil være en rigtig dårlig idé, mener Nyborg Byråd..
Foto: Michael Bager

Sygehuslukning: Nu kører Nyborg Byråd skytset frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byge af spørgsmål til regionschefen efter planer om at lukke det østfynske sygehus

Nyborgs borgmester Kenneth Muhs og Nyborg Byråd vil ikke lægge sig fladt ned før den sidste kamp er taget med Region Syddanmark.

I går sendte byrådet en byge af spørgsmål af sted til regionen for at få svar på spørgsmål, som ikke fremgår af spareplanen f.eks., hvor patienterne på sygehuset kommer fra, hvor tilfredse de er med behandlingen, og hvor effektivt sygehuset egentlig er sammenlignet med andre sygehuse.

Spørgsmålene sendes af sted med en helt klar tilkendegivelse af, at det er dumt at lukke sygehuset umiddelbart før, der fredag aften er indkaldt til demonstration mod lukningen i Nyborg.

- Byrådet i Nyborg Kommune er meget forundret og bekymret over, at regionen påtænker at lukke et af landets mest effektive og velfungerende sygehuse samtidig med at der er overbelægning og lange ventetider på undersøgelse og behandling ved OUH og Svendborg Sygehus, heddet det blandt andet.

- Desuden er vi meget bekymret over, om der vil være tilstrækkelig kapacitet til at dække behovet i fremtiden, herunder når det nye OUH bliver taget i brug tidligst i år 2023, skriver borgmesteren.

Han gør opmærksom på, at Nyborg ligger tæt på Sjælland samt placeringen af nyt OUH - og der er langt bedre transportmuligheder med tog, bus og bil til Nyborg Sygehus end til Svendborg Sygehus.

- En lukning af Nyborg Sygehus vil derfor være til stor ulempe for patienter, medarbejdere og pårørende, og det er således vores opfattelse, at planerne om lukning af Nyborg Sygehus - med afledte konsekvenser i Svendborg og i Odense – er meget forhastede og vil medføre stor usikkerhed og frustration for patienter, medarbejdere og pårørende, hedder det.

Byrådet frygter, at en lukning af Nyborg Sygehus kan føre til en lavere aktivitet, længere ventetider, dårligere kvalitet og patienttilfredshed samt mistede indtægter fra behandling og undersøgelse af patienter. Dette kan på længere sigt øge behovet for nye besparelser andre steder i regionen.

Læs mere om sagen i Fyens Stifttidende fredag

Sygehuslukning: Nu kører Nyborg Byråd skytset frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce