Nyborg byråd har nu sendt sit svar til truslen om lukning af sygehuset.

Nyborg: Beslutningen om lukning af Nyborg Sygehus er ikke truffet på forhånd og gode argumenter kan redde det lokale sygehus.

Det sagde flere politikere, da Nyborg Byråd mandag aften på et ekstraordinært møde i total enighed vedtog et høringssvar til Region Syddanmark med en masse argumenter, der klart fortæller politikerne i regionen, at det vil være helt tosset at lukke sygehuset i Nyborg.

- Jeg var meget glad for borgermødet sidste uge. Men én af de ting, der blev sagt, er jeg ikke enig i, sagde Socialdemokraternes gruppeformans, Vibeke Ejlertsen:

- Jeg tror nemlig ikke, beslutningen er truffet på forhånd i regionen.

Venstremanden Flemming Kjærulf bakkede op:

- Beslutningen er ikke truffet på forhånd, og de argumenter, vi sender, er ikke de samme som alle andre byer sender. Det er Nyborgs argumenter, som sagligt er ført frem.

Også borgmester Kenneth Muhs (V) slog fast, at der ikke er truffet nogen beslutning i regionen endnu, og Nyborg Kommune vil også den kommende tid forsøge at påvirke beslutningen som godt som muligt.

SF'eren Thomas Laursen havde noteret sig en bestemt bemærkning på borgermødet i sidste uge:

- Sygehusformand Poul Erik Svendsen sagde, at han ville vædde med, at der ikke er truffet nogen beslutning endnu. Jeg tror på, der er gode muligheder for at påvirke beslutningen i regionen med de saglige argumenter, vi har.

Flere af politikerne brugte i øvrigt det byrådsmødet til at rose den borgergruppe, der blandt andet har samlet godt 13.000 underskrifter mod lukningen. Gruppen blev rost for den saglige tone, de har lagt for dagen i kampagnen, hvor man har undgået at blive skingre og personlige

I sidste øjeblik blev der tilføjet et par ekstra argumenter, blandt andet at Nyborg har relativt få arbejdspladser med højt uddannelses-niveau, og derfor er det vigtigt for byen og området, at man ikke fjerner bland andet lægestillingerne.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.