Møde aflyst på grund af sygdom i bestyrelsen. Parterne mødes i stedet i begyndelsen af januar.

Nyborg: I sidste uge kom det frem, at Vibeke Ejlertsen ikke ønsker at stå i spidsen for Socialdemokratiet i Nyborg ved valget om fire år. Det lykkedes hende ikke at vinde borgmesterkæden, som i stedet hænger tungt om halsen på Kenneth Muhs (V).

Mandag skulle de nyvalgte medlemmer af den socialdemokratiske byrådsgruppe have været til møde med lokalbestyrelsen for at fastlægge en køreplan for valget af ny spidskandidat. Og dermed også posten som gruppeformand. Men mødet blev aflyst på grund af sygdom i bestyrelsen, oplyser lokalformand Anne-Berit Høj Nielsen.

I stedet vil mødet blive afholdt i begyndelsen af januar. Efter Vibeke Ejlertsens udmelding bliver der allerede spekuleret lystigt i, hvem der skal afløse hende. Blandt andet på Fyens Stiftstidendes egen Facebook-side "Vores Nyborg", hvor Sonja Marie Jensen bliver nævnt som et godt bud.

Den unge socialdemokrat, der fik et flot valg, har endnu ikke tilkendegivet, om hun overvejer at gå efter posten. Det har derimod Jesper Nielsen, der i 2015 stillede op til kampvalg mod netop Vibeke Ejlertsen. Og tabte. Han blev genvalgt til byrådet i forbindelse med kommunalvalget den 21. november.

Martin Stenmann, organisatorisk gruppeformand for Socialdemokratiet i Nyborg, oplyser omvendt til Fyens Stiftstidende, at han ingen planer har i den retning på nuværende tidspunkt.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
2
S klar med ny spidskandidat til foråret

S klar med ny spidskandidat til foråret

2
Efter hårde politiske fejder: Kvinderne kom, så og tabte

Efter hårde politiske fejder: Kvinderne kom, så og tabte