Nyborg: De første meldinger fra havnen i Nyborg lyder på, at den nye verdensrekordindehaver for længste fridyk i åbent vand nu hedder Stig Pryds.

Ifølge de første meldinger slog Pryds fra Nyborg den tidligere rekord på 177 meter med mindst tre meter i havnebassinet i Nyborg under overværelse af flere hundrede lokale borgere, som havde taget opstilling langs ruten i havnebassisnet. Dermed er verdensrekorden nu på 180 meter.

Den samlede danske verdenspresse havde meldt sin ankomst til havnen i Nyborg, når nyborgenseren Stig Pryds klokken 12 lørdag ville gøre forsøget på at slå verdensrekorden i dyk i åbent vand.

Den nuværende rekord lød på 177 meter på et enkelt åndedrag. Stig Pryds, som formentlig nu er indehaver af den nye forbedrede rekord, har tidligere sat både dansk og nordisk rekord i fridyk ned på 98 meters dybde, men denne gang holdt han altså vejret, mens han svømmede langs havnekajen fra den sydlige ende af Toldbodgade og hen til den gamle toldbod i Nyborg.

Målet er at blive optaget i Guinness rekordbog. Men samtidig ønsker han at sætte fokus på, at sund kost og træning kan være med til at gøre en forskel for folk, som ham selv, der lider af en kronisk sygdom.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
2
Fridykker efter verdensrekord: Jeg var hamrende nervøs

Fridykker efter verdensrekord: Jeg var hamrende nervøs