Svindinge-delegation møder MF'ere


Svindinge-delegation møder MF'ere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UDVIST: Haarder vil ikke modtage underskrifter mod udvisning

SVINDINGE: Op mod 50 Svindingeborgere tager i morgen middag til København i et sidste forsøg på at hjælpe familien Aria fra Svindinge fra at blive udvist og sendt tilbage til Afghanistan.

Planen var at aflevere godt 200 underskrifter mod udvisningen til integrationsminister Bertel Haarder (V). Men ministeren har ikke ønsket at tage mod de mange mennesker fra Svindinge, så når underskrifterne er afleveret i ministeriet, går turen videre til Christiansborg, hvor flere folketingspolitikere har lovet at mødes med Svindinge-folkene og tage sagen om familien Aria op. Blandt andet ved at stille spørgsmål til ministeren om udvisningen.

- Vi har tilsagn fra Anne Baastrup (SF), Lotte Bundsgaard (S), Jesper Kiel (Enhedslisten) og Elsebeth Gerner fra de Radikale, siger Mona Wickstrøm, der har taget initiativ til at hjælpe flygtningefamilien, som har boet i Svindinge i et års tid.

Men det skal gå meget hurtigt, hvis man vil hjælpe Zalmai og Shanaz Aria og deres to børn.

Integrationsministeriet afviste i december at tage familiens sag op igen og vil altså ikke give ny humanitær opholdstilladelse til de fire afghanere, og senest har Flygtningenævnet også afvist, at der skulle være nye oplysninger i sagen, siden man i første omgang afviste at give familien asyl her i landet.

Familien er blevet bedt om at rejse hjem til Afghanistan så hurtigt som muligt, og tager de ikke snart af sted, kan de vente at blive hentet af politiet meget snart.

Enhedslistens Jesper Kiel, der formelt starter i Folketinget i dag som afløser for Pernille Rosenkrantz-Theil, vil som sin første gerning i tinget stille Bertel Haarder et såkaldt paragraf 20-spørgsmål med baggrund i sagen fra Svindinge:

- Jeg har fået indtryk af, at familien har fået et helt generelt afslag på humanitær opholdstilladelse, uden ministeriet har været inde og vurdere sagen konkret. Det mener jeg ikke kan være rigtigt, siger Jesper Kiel.

- Men for mig handler det også om at sætte fokus på regeringens flygtningepolitik - og vise, at den altså har alvorlige konsekvenser for nogle mennesker.

Svindinge-gruppen arbejder i øvrigt stadig på flere fronter. Man har hyret advokat Anne Land til at hjælpe, og i Dansk Flygtningehjælp arbejder man på en henvendelse til Folketingets Ombudsmand. Flygtningehjælpen mener ikke, at integrationsministeriets afslag på forlænget humanitær ophold er ordentligt begrundet.

Det lykkedes ikke i går at træffe Bertel Haarder for en kommentar.

Svindinge-delegation møder MF'ere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce