Det er endnu ikke lykkes at komme til bunds i sag om snyd for 80.000 kroner

Nyborg: Svindel for 80.000 kroner. Begået af en medarbejder, som har misbrugt fire beboeres konti igennem måneder. Sådan lød den officielle udmelding for to uger siden, og sådan lyder den fortsat i dag.

- Sagen skal kulegraves, før jeg kan sige mere, siger centerleder Torben Mikkelsen for cirka to uger siden.

Han forventede at have det fulde overblik over sagen allerede i sidste uge. Men i dag kan han stadig ikke med sikkerhed sige, hvor lang tid, der er blevet svindlet, og hvor stort beløbbet har været.

- Undersøgelsen driller lidt, for vi kan ikke gå mere end 25 måneder tilbage i vores systemer. Derfor er vi afhængige af bankudtog, og de tager noget tid at få fat i, siger Torben Mikkelsen.

Han slår fast, at centeret ønsker at gå så langt tilbage i tiden, fordi de vil være grundige, ikke fordi at svindlen nødvendigvis strækker sig så langt.

- Jeg er tilfreds med, at vi gør os umage for at få oplyst hele sagen. Og vi har en god dialog med den pågældende medarbejder. Jeg regner med, det bliver en tilståelsessag, siger Torben Mikkelsen.

Region Syddanmark meldte selv deres ansatte til politiet i forrige uge. Ledelsen på centeret opdagede svindlen, da de gennemgik regnskabet for Engbo-afdelingen. Siden har de påbegyndt en dybdeborende analyse med deres eksterne revisionsfirma.

(emijo)

  • joergensen_emil

    Af:

    Jeg er journalistpraktikant fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus og er på Fyens Stiftstidende indtil februar 2017.

Mere om emnet

Se alle
5
Indrømmer: Ansat i Nyborg misbrugte handicappedes konti

Indrømmer: Ansat i Nyborg misbrugte handicappedes konti