ØRBÆK: Forsalget til slotskoncerten på Ørbæklunde på lørdag går ikke helt så godt, som arrangørerne havde håbet på.

Gennem annoncering i aviser og tv er der ellers gjort massiv reklame for, at der altså er en romantisk slotskoncert på lørdag med kendte solister og Odense Symfoniorkester.

Men effekten hos publikum er ikke helt så markant.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er interesserede i, at flere vil være med. Vi håber på, at vi bliver omkring 1000 på lørdag, siger Bent Rasmussen, der er formand for den arrangerende forening, Kultur på Tværs.

Det tal kan holdes op imod, at der er sat 2400 nummerede siddepladser til salg, ligesom der kan sælges en del ståpladser.

- Det bliver ikke en koncert, vi spinder guld på. Det har vi som sådan heller ikke behovet for. Det vigtigste er at lave en god koncert på lørdag som grundlag for de kommende års slotskoncerter på Ørbæklunde, siger Bent Rasmussen.

Skal være tradition

For det er aftalen mellem Kultur på Tværs og værten for koncerten, godsejer Lars-Hågen Lange, og musikchef Finn Schumacker fra Odense Symfoniorkester, at det skal være en tradition med friluftskoncerter på Ørbæklunde.

Om det forsalg, der ikke har været alt for gunstigt for koncerten, siger Bent Rasmussen, at man nok kom lidt sent i gang med salget.

- Vi har for eksempel ikke kunnet nå at komme ud til virksomheder. Det er den slags, vi når næste år, siger han og tilføjer, at der naturligvis sælges billetter på selve dagen. Siddepladser koster mellem 275 og 450 kroner, en ståplads koster 190 kroner.

Det praktiske

Koncertdagen på lørdag begynder klokken 12. Her åbnes plads og park, så gæsterne kan spise frokost på stedet. Man kan tage egen mad med, men der kan også købes på stedet. Alle drikkevarer - øl, vand, vin - skal dog købes på stedet.

Parkering foregår på Ørbæk Markeds plads ved Svendborgvej. Så kan man spadsere den lille kilometer, der er til slottet, eller stige på den bus, der kører mellem p-plads og slot.

Adgang til Ørbæklunde sker ad Laurits Langesvej mellem slottet og Svendborgvej.

Inden koncerten begynder klokken 15, kan gæsterne se udstilling af kunstnere og historiske aktører.

Odense Symfoniorkester er på dagen dirigeret af engelske David Firman. Solister er Trine Gadebjerg, Jesper Lundgaard, Nanna Hovmand og Jesper Christensen, der også er koncertens konferencier.

Slotskoncertdagen slutter klokken 18.
  • Fyens Stiftstidende