NYBORG: Nu bliver bolden sparket op til det næstsidste slag om forvandlingen af Vesterhavnen i Nyborg.

Og det er en ordentlig luns, der kommer i spil, for det handler om området fra Strandvejen til Fiskeribyen - altså Svansøs tidligere administration og lager.

Miljø- og myndighedsudvalget har netop sagt god for et forslag til lokalplan for området, der kommer til at rumme fem boligblokke plus bebyggelsen ud mod Strandvejen. I alt omkring 9000 kvadratmeter etageareal.

Lokalplanen vil give mulighed for at bygge boligblokkene i fire etager - selv om kommuneplanen kun giver mulighed for tre etager.

Men formanden for Miljø- og Myndighedsudvalget, Tage Juel Jensen (V) understreger dog, at den maksimale højde for byggeriet fortsat er fastsat til 12,5 meter.

Som tidligere omtalt er det folkene bag SEP-Bolig, der via et nyt selskab, S&PEjendom, har købt hele Svansø-området og vil i gang med at bygge 42 ejerlejligheder på området.

Byggefolkene, der i forvejen står bag to succesfulde projekter på Vesterhavnen, præsenterer deres projekt for offentligheden allerede den 13. august.

Lokalplanen skal nu godkendes i byrådet, inden den sendes til offentlig debat i otte uger. Først derefter kan den vedtages endeligt og byggeriet kan gå i gang.

Når Svansø-kareen forvandles til boliger og forretninger, mangler kun en parcel på Vesterhavnen. Det er grunden under Ammoniakfabrikken, som først bliver ledig næste år, når den gamle virksomhed lukker og slukker.
  • fyens.dk