Svært at placere ansvar for fadæse


Svært at placere ansvar for fadæse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er mere end vanskeligt at placere ansvaret for fadæsen om de 40 millioner kroner, som byrådets politikere i budgettet havde regnet med kunne løftes fra Nyborg Forsyning og Service AS (NFS) og over i den slunkne kommunekasse.

Som omtalt i Stiftstidende i søndags har det nemlig nu vist sig, at 17 af de 40 millioner kroner, som udgør NFS’ pensionsforpligtelser overfor virksomhedens tjenestemænd, er bundet i en policeopsparing.

Derfor er det kun omkring 23 millioner kroner, som kan løftes over i kommunekassen, og dermed mangler der 17 millioner kroner i at få budgettet til at hænge sammen.

I søndagens artikler undrede såvel byrådspolitikere og formanden for NFS’ bestyrelse, byrådsmedlem Albert Pedersen (S), sig over, at de ikke var blevet orienteret om denne policeopsparing.

Ikke mindst fordi en arbejdsgruppe bestående af Albert Pedersen, kommunaldirektør Lars Svenningsen, NFS’ direktør Flemming Kjærulff, selskabets administrationschef, kommunens økonomiske eksperter samt begge parters revisioner har arbejdet med pensionsforpligtelserne - uden at policeopsparingen nævnes i den efterfølgende rapport.

Flere må imidlertid have sovet godt og grundigt i timen, for pensionsforpligtelsen står højt og tydeligt opført i NFS’ årsregnskab - på side 17 under "balance".

Så policen burde ikke være ukendt for hverken NFS’ ledelse og revision eller for kommunens embedsmænd og politikere. Aftalen er nemlig indgået for mange år siden. Af Nyborg Kommune, såmænd. Dengang da tjenestemændene hørte under kommunen.

Det er således vanskeligt at sætte navn på den eller de personer, som burde have informeret politikerne om denne manko, da der blev indgået budgetforlig umiddelbart inden valget i efteråret.

Borgmester Erik Christensen (S) er da heller ikke ret konkret i spørgsmålet om, hvem der har ansvaret.

- Jeg vil ikke placere ansvaret i avisen - den sag klarer vi internt mellem kommunen og NFS, siger Erik Christensen.

Det har ikke været muligt at indhente en kommentar fra Albert Pedersen, og Flemming Kjærulff ønsker ikke at kommentere sagen overfor Stiftstidende.

Svært at placere ansvar for fadæse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce