Susser tager hånd om fødderne

Susser Dyrhave Nielsen på hjemmebesøg hos Aksel Nielsen, Langeskov. Hans fødder har Ullerslevs fodplejer passet i omkring 25 år. Masser af andre østfynboer får plejet fødder hos Susser, når for hårde negle driller, den hårde hud eller ligtorne skal fjernes og hvad fødder ellers kan trænge til af pleje.
Foto: Jørgen Hansen

Susser tager hånd om fødderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Susser Dyrhave Nielsen har i 35 år været fodplejer. Egentlig var hendes jobdrøm nærmest det modsatte, nemlig frisør

Ullerslev: Fødder kan Susser Dyrhave Nielsen, Ullerslev, aldrig blive træt af.

- Jeg har verdens bedste job, erklærer hun. Og det endda efter gennem 35 år at have passet og plejet adskillige østfynboers fødder.

- For jeg holder af fødder, men især af de mennesker, der har de fødder.

Egentlig ville unge Susser Dyrehave Nielsen være frisør. Hun stod i lære i tre år, inden hun måtte give op.

- Jeg kunne ikke tåle den permanentvæske, man brugte dengang, fortæller hun.

Det var ikke helt let at skulle vågne af frisørdrømmen.

- Det var min farfar i Kerteminde, som fik mig ind på det. "Du skulle blive fodplejer, for jeg kan ikke lide min!" sagde han. Så jeg fandt en elevplads i Odense, siger Susser Dyrhave Nielsen.

Så allerede som 19-årig åbnede hun egen klinik, Sussers Fodklinik. Det var på Engvej, senere fra hjemmet på L.K. Larsensvej. I dag driver Susser Dyrhave Nielsen sin klinik i lokaler i Business House på Vestergade i Ullerslev.

I 35 år har hun altså sørget for, at østfynboerne har kunnet fået passet og plejet de fødder, som de selv har svært ved at håndtere.

Ofte ruller Susser Dyrhave Nielsen af sted med sin mobile fodklinik. Hun kommer meget i Nyborg, men også i hele det øst-nordøstfynske område har hun klienter, mange af dem er hun kommet hos i adskillige år.

- Det er især ældre, der har svært ved at komme ud, jeg har med at gøre. Og jeg tager meget gerne ud i folks hjem. Det ved jeg, at andre ikke synes så godt om. Jeg har intet imod det. Tværtimod synes jeg, det er hyggeligt, siger hun.

- Det er dejligt at få lov at hjælpe mennesker, der har et problem. Det vil jeg slet ikke kunne undvære, siger Ullerslevs fodplejer, som venter, at hun fortsætter, til hun er 70 år.

- For så passer det lige med, at jeg vil have været fodplejer i 50 år, lyder fremtidsdrømmen.

Susser tager hånd om fødderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce