Borgmesterros til brugsen i Ørbæk for at investere 15 millioner kroner i udvidelsen og fremtidssikring af butikken.

Ørbæk: Lidt før klokken 8 stimler kunder sammen i indgangspartiet til SuperBrugsen på Hovedgaden i Ørbæk. De kan nemlig ikke komme ind i butiksområdet, fordi der ved indgangen til grøntafdelingen er spærret med en rød silkesnor.

Torsdag morgen er der nemlig budt til genindvielse af butikken efter et halvt år med byggerod udenfor og indenfor i butikken. Det har på alle måder været en besværlig tid, især fra august, hvor udvidelsen blev inddraget i det eksisterende butikslokale for at koble de to dele sammen til en helhed. I hele perioden har der været åbent i butikken, og siden august har der skullet være plads til både håndværkere og kunder. Det har givet ekstra arbejde for de ansatte. Det er nu ifølge uddeler Ole Hansen gået rimeligt fornuftigt og med stor forståelse fra alle sider.

Skaber udvikling

Så der er denne torsdag først på dagen grund til at markere, at nu er om- og udbygningen fuldført. Og der er grund til at markere, at en investering på 15 millioner kroner i en butik i en by af Ørbæks type ikke kun er historiske for brugsforeningen selv, men også for lokalsamfundet.

- Det er modigt i en by som Ørbæk, en af de såkaldte mellembyer. Det et flot eksempel på at skabe udvikling. Det er til gavn for byen, for lokalområdet, for bosætningen, ja, for hele Nyborg Kommune. Jeg ved, at I er dygtige til også at tiltrække kunde udefra. Der er tale om en strategisk investering, som fortjener stor ros. Tak for det, siger borgmester Kenneth Muhs (V) i sin tale til ikke kun de ventende morgenkunder, men også til uddeler Ole Hansen og hans personale samt brugsforeningens bestyrelse og formand Kaj Andersen, der har taget beslutningen om at ofre de mange millioner på udvidelsen.

 

Den flotteste butik

- Vi har fået Østfyns flotteste butik, konstaterer Kaj Andersen i sin korte morgenhilsen til de ventende kunder.

- Og fyld nu god op i kurvene! lyder hans råd, inden han bistår borgmesteren i de ceremonielle klip af den røde silkesnor. Kunderne triller straks efter indkøbsvognene ind i den nu godt 1300 kvadratmeter store butik - med så meget plads i forhold til tidligere, at det næsten er helt angstprovokerende, har borgmesteren i spøg lige noteret sig.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.