Sultestrejke i fængslet afblæst


Sultestrejke i fængslet afblæst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De indsatte i Statsfængslet i Nyborg har sat sultestrejken i bero og afventer nu et møde med købmanden på mandag

NYBORG: Maverne knurrer ikke mere end normalt i Statsfængslet i Nyborg i disse dage.

Der har nemlig ikke været den store opbakning til den sultestrejke, som ellers blev sat i værk mandag morgen.

Og nu er sultestrejken helt afblæst.

- I det hele taget har der ikke været den store sultestrejke. De har spist både på værkstederne og på afdelingerne, men det kan godt være, der har været en lille kerne, som mest har spist kiks. Men der har ikke været sultestrejke, siger Hanne Rasmussen, der er personale- og sikkerhedschef i Statsfængslet i Nyborg.

De indsatte er utilfredse med det beløb, de får i kostpenge hver uge, ligesom de heller ikke er tilfredse med vareudvalget, priserne og betjeningen i den Spar-købmand, som de kan handle i inden for murene.

Derfor indledte de strejken og boykotten af købmanden, men begge dele er nu indstillet nogle dage.

- Nu afventer de indsatte et møde på mandag med købmanden, som kommer hjem fra ferie. Kostpengene kan vi jo ikke sætte op, men jeg er sikker på, vi finder ud af at løse de lokale problemer med købmanden, siger Hanne Rasmussen.

Glade for dialog

Og de indsatte ser frem til mødet med ledelsen og købmanden.

- Vi ville gerne have haft en løsning, men vi er glade for, at vi nu får en dialog med købmanden. Så på den måde er strejken afblæst indtil mandag aften, siger Christian, der er talsmand for de indsatte.

Tonen skal forbedres

Ledelsen i Statsfængslet i Nyborg og fangernes talsmænd har aftalt, at talsmændene laver en liste over deres kritikpunkter, som de tager med til mødet.

Og ifølge talsmanden Christian er der nok at tage fat på.

- Vi vil have "gul pris" i vores Spar, ligesom der er i andre Spar-butikker. Det er ikke så vigtigt med forskellige tilbud hver uge, vi vil hellere have de faste lave gule priser.

- På halalkødet vil vi også gerne have priserne ned, og der skal stempel på kødet. Vi har mange muslimske fanger, og det vil de gerne have. Det er ikke nok, at der er et skilt i vinduet, lyder noget af kritikken fra fangerne.

Samtidig vil de indsatte have et fast varesortiment, så de kan planlægge indkøb i forvejen, at der bliver stoppet for salg af varer, der nærmer sig udløbsdatoen, og at købmanden ikke løber tør for basisvarer.

- Og så skal tonen i butikken forbedres. Vi finder os ikke i, at man taler grimt til os. Hvis ikke vi får de krav opfyldt, så sultestrejker vi. Tirsdag morgen er det knald eller fald, siger Christian.

Ledelsens også med

De indsattes krav møder fuld opbakning fra ledelsen i Statsfængslet i Nyborg.

- Vi har holdt et møde med ledelsen i dag (i går, red.), hvor de har set vores krav. Og ledelsen bakker helt op omkring dem, og købmanden er indstillet på dialog, så tingene ser fornuftige ud indtil mandag aften, siger Christian på vegne af talsmændene, der også har opbakning fra de andre indsatte i midterfløjen.

100 procents opbakning

- Vi har snakket om det og forklaret konsekvenserne. Tirsdag er der ikke flere depoter og ikke flere små madpakker rundt omkring. Der er virkelig tomt. Men vi har fået 100 procents opbakning, slår Christian fast.

Sultestrejke i fængslet afblæst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce