Det går godt for det økologiske bryggeri, der åbnede Nyborg Destilleri på havnen i Nyborg i weekenden. Rekordregnskabet fra 2015 blev overgået i 2016.

ØRBÆK: Da familien Rømer i weekenden bød indenfor til åbning af Nyborg Destilleri, var det i bevidstheden om, at der var penge nok i kassen.

Deres selskab Naturfrisk A/S afleverede regnskab for 2016 i ugen op til whisky-åbningen, og det var endnu engang med et rekordresultat. Godt 20 millioner kroner i overskud før skat - eller cirka 1,5 millioner kroner bedre end rekordregnskabet fra 2015.

Regnskab 2016

Hovedtal fra Naturfrisk A/S's regnskab 2016: 

Bruttofortjeneste: 22,7 millioner kroner (21,5 i 2015)

Resultat før skat: 20.1 (18,5)

Årets resultat: 15,7 (14,1)

 

 

- Selvfølgelig er vi tilfredse med det resultat. Det er da dejligt, at vi kan fortsætte med de gode resultater. De første år var en kamp, men ellers har vi haft positivt resultat, siger administrerende direktør og medejer Niels Rømer.

Naturfrisks største aktivitet er Ørbæk Bryggeri, og det har givet overskud i en stribe år i træk.

Rømer-familien fik øje på det lukkede bryggeri Ørbæk omkring årtusindskiftet, og i 2001 kom der gang i produktionen af økologisk sodavand og senere af stribe forskellige øl, hvor den mest kendte nok er sommerøllen over alle sommerøl: Fynsk Forår.

Men der er ikke færre end 35 forskellige øl at vælge imellem plus to cidere. Og dertil kommer de 35 forskellige sodavand og saft-produkter, der markedsføres under navnet Naturfrisk.

Samtidig med, at man har bygget på Nyborg Destilleri på færgehavnen i Nyborg gennem mange år, har der også været masser af håndværkere i Ørbæk.

For nogle år siden købte bryggeriet nabo-virksomheden, en begravelsesforretning, og her er der siden 2013 opført flere fabrikshaller - senest en meget stor bygning helt ud til cykelstien ved Assensvej. Den rummer lager og køl- og fryserum.

- Dermed har vi udnyttet al den plads der er på grunden her i Ørbæk, konstaterer Niels Rømer.

Naturfrisk og dermed Ørbæk Bryggeri er ejet af Rømer-familien, der dog sidste år solgte 20 til 25 procent af aktierne til Triodos Organic Growth Fund fra Luxemburg. Der er cirka 15 ansatte på bryggeriet i Ørbæk.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.

Mere om emnet

Se alle
Fyn som ølmekka

Fyn som ølmekka

Rydder op i bryghus: Hovedaktionær begærer Coisbo Beer konkurs

Rydder op i bryghus: Hovedaktionær begærer Coisbo Beer konkurs

Flere kunder: Bølge af mikrobryggerier er godt for Micro Matic

Flere kunder: Bølge af mikrobryggerier er godt for Micro Matic