Ejer af shelter på Gl. Vindingevej bliver alligevel ikke tvunget til at investere op mod 20.000 kroner på et "rigtigt" toilet. Det kommende år skal vise, om mindre forbedringer kan sætte en stopper for naboens klager.

Nyborg: - Politikerne har lyttet, og det er jeg rigtig glad for.

Sådan siger Eva Anette Simonsen, der siden 2015 har tilbudt overnatning i shelter med udsigt over Holckenhavn Fjord i Nyborg. Selv om hun har alle tilladelser i hus, afgjorde Teknik- og Miljøudvalget i efteråret, at hun fremover skal tilbyde gæsterne et rigtigt toilet med håndvask.

Det skete efter endnu en henvendelse fra naboen på Gl. Vindingevej, Sanne Braae, der gentagne gange har klaget over toiletfaciliteterne ved hovedbygningen - eller manglen på samme. Shelteret er placeret blot syv meter fra skel, og ifølge naboen har gæsterne ved flere lejligheder i stedet bevæget sig ind på hendes grund for at besørge.

Eva Anette Simonsen kan omvendt ikke se det rimelige i, at hun skal smide op mod 40.000 kroner efter et rigtigt toilet.

- Vi taler om et shelter på en naturcampingplads. Hvad bliver det næste - at der skal marmor på væggene, som hun tidligere har udtrykt det overfor Fyens Stiftstidende.I stedet har hun forsøgt sig med en række mindre tiltag.

- Jeg synes stadig, det ville være et voldsomt indgreb at skulle lave træk og slip til et shelter en naturcampingplads. Men når jeg kigger på de gamle billeder af campingtoilettet kan jeg godt se, at det måske ikke var så appetitligt. Derfor har jeg tunet toiletforholdene. Blandt andet har jeg skærmet af i forhold til det ragelse, jeg har stående. Jeg har kalket og fået lavet lys på toilettet i stedet for en sensor. Nede ved selve shelteret har jeg desuden lagt grene, der spærrer af ind til naboen, og så har jeg lovet at lave ekstra skilte, der viser mod toilettet, fortæller hun.

Det er disse forbedringer, som ifølge udvalgsformand Per Jespersen (S) har overbevist politikerne om at droppe påbudet og i stedet godkende de nuværende forhold i et år.

- Så må vi se, om der kommer flere klager fra naboen, eller om det løser problemet, og så vurdere ud fra det, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Sanne Braae til den seneste udvikling i sagen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.