Strid om strand fortsætter


Strid om strand fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KYSTSIKRING: Beboer ved Storebælt afviser både grundejerforening og Kystdirektoratet
NYBORG:Slagsmålet om ganske få meter strand ud for en af byens mest attraktive adresser kan blive langvarigt.

Grundejerforeningen Margrethevej anklager direktør Børge Dideriksen for at have læsset store mængder sten og sand op på grundejerforeningens strand - uden tilladelse. Og Kystdirektoratet har krævet, at han fjerner kystsikringen - som direktoratet betegner som ulovlig.

Men Børge Dideriksen har ikke tænkt sig at fjerne den bræmme af sten, han har fået lagt fået lagt ude i vandet nogle få meter fra den smalle strand neden for hans ejendom - i hvert fald ikke uden kamp.

Han har sat sin advokat på sagen. I brev til Kystdirektoratet skriver advokat Uwe Teichert, at grundejerforeningen bare skal blande sig udenom, for stenene er slet ikke anbragt på foreningens grund, men ude i vandet - "på søsiden af højvandslinjen".

Advokaten skriver videre, at netop fordi stenene er anbragt ude i vandet, så kan Kystdirektoratet heller ikke true Børge Dideriksen med straf, hvis han ikke fjerner stenene. Sagen er nemlig slet ikke omfattet af lov om kystbeskyttelse, mener advokaten.

Men den går ikke, siger Kystdirektoratet. Kystbeskyttelsesloven gælder, og stenene skal fjernes, mener direktoratet. Men hvornår Børge Dideriksen skal fjerne stenene, kan direktoratet ikke sige noget om, oplyser afdelingschef Flemming Thyme.

- Vi har endnu ikke fået noget svar fra Børge Dideriksen på vores seneste brev. Men vi vil formentlig give ham en frist i løbet august, siger Flemming Thyme.

Uventet drejning

Sagen kan måske tage en uventet drejning. Advokat Uwe Teichert peger i sit brev til direktoratet på, at Grundejerforeningen Margrethevej har forsømt at sikre kysten på strækningen. Han skriver samtidig, at striben af ejendomme, der ligger helt ud til Storebælt, og som dermed har primær interesse i at sikre kysten, slet ikke er medlemmer af grundejerforeningen.

- Alle grundejerforening- ens medlemmer ejer ejendomme, der ligger i anden, tredje eller fjerde række fra havet. Det må påhvile foreningen som ejer at udføre en samlet kystbeskyttelse. Men det er ikke sket. Den eksisterende kystbeskyttelse har beboerne ud til kysten selv måttet udføre, skriver advokaten.

Iden del af sagen er Kystdirektoratet ikke helt så afvisende. Direktoratet skriver i hvert fald indirekte, at det i den konkrete sag kan synes urimeligt, at grundejerforeningen ikke kan pålægges at etablere kystbeskyttelse.

Og direktoratet peger på, at beboerne i første række kan gå til amtet for at få beskyttet deres ejendomme mod havets gnaven. Og de kan endda sende noget af regningen videre til grundejerforeningen, hvis kystsikringen giver en bedre strand.

Fyens Stiftstidende forsøgte i går at få Børge Dideriksens kommentar til muligheden for at få amtet ind i sagen. Men han ønskede ikke at udtale sig.

Strid om strand fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce