Både Udlændingestyrelsen og ombudsmand skal se på forhold for de frivillige og ansatte på asylcenter i Nyborg.

Det bliver heller ikke udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), der træffer en afgørelse i spørgsmålet om ytringsfrihed - eller manglen på samme - for de ansatte og de frivillige på asylcenter Strandvænget i Nyborg.

I stedet har hun bedt Udlændingestyrelsen om at se på, hvad der er op og ned i den sag.

Det fremgår af et officielt svar til Dansk Folkepartis Dorthe Ullemose, der har rejst sagen på vegne af byrådsmedlem Carsten Kudsk.

- Jeg kan dog oplyse, at jeg selvfølgelig tager afstand fra både pressecensur og krænkelse af ytringsfriheden, skriver ministeren og henviser direkte til den artikel, der blev bragt i Fyens Stiftstidende den 4. februar i år.

Her var Carsten Kudsk første gang på banen med en kritik af den kontrakt, som både ansatte og frivillige på centret skal skrive under på. Fokus har været på en formulering om, at man altid skal koordinere med lederen, før man udtaler sig til pressen.

Det krænker ytringsfriheden, mener DF'eren, som erklærer sig tilfreds med, at bolden er sendt videre til Udlændingestyrelsen.

- Det er styrelsen, der er direkte bindeled til Langeland Kommune, som driver centet. Derfor er det en fornuftig løsning, siger han.

Også Nyborg Kommune er gået ind i sagen og har bedt Langeland om en forklaring, fordi man mener, at kontraktens ordlyd er problematisk.

Langeland har dog ikke umiddelbart tænkt sig at ændre på praksis, oplyser juridisk rådgiver Kurt Habekost i et formelt svar dateret den 9. marts.

Dels vil man afvente, at der bliver ansat en ny direktør på området, dels har man sendt sagen videre til ombudsmanden for at få hans vurdering, hedder det i brevet, der er stilet til Marianne Stentebjerg, direktør i Nyborg Kommune.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.