Strandfest blev til hærværk

De forkullede rester af fredag aftens fest ved Storebæltsbadet. I alt fire bord-bænkesæt gik det ud over, og to toiletter er raseret.
Foto: Jørgen Hansen

Strandfest blev til hærværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storebæltsbadet igen udsat for omfattende ødelæggelser.

NYBORG: Godt nok er det rigtig vejr til det, men det er værd at træde forsigtigt med bare tæer i græsset og sandet ved Storebæltsbadet på Østerøvej i Nyborg.

For der ligger massevis af glasskår efter knuste flasker.

En strandfest fredag aften udartede til omfattende hærværk på stedet.

Torben Nielsen, der er formand for Vikinglauget Erik Klipping og også for brugerrådet for Storebæltsbadet, oplyser, at fire bord-bænkesæt er brændt af. De to offentlige toiletter er raserede. Holderne til de store toiletruller er brækket af, og den ene cisterne er smadret. Det er også gået ud over noget træværk ved bygningen.

Torben Nielsen er ærgerlig og også vred.

- Det sker mindst to gange hver sommer. Når vi får sol og varme, så skal nogen lave fest, som bliver til hærværk. Sidste år var det ikke helt så slemt, men da havde vi jo også en dårlig sommer, siger han.

- Det er noget trist noget. Det var sidste skoledag fredag, så vi går stærkt ud fra, at det er årsagen til det her.

Så skyldes det festende skoelever, synes Torben Nielsen, at det er nogle meget uopdragede unge, og at deres forældre også er det. Han fortæller, at ved 22.30-tiden alarmerede en nabo politiet. Naboen fandt, at festen allerede da var ved at gå over gevind.

Men i første omgang sendte politiet ingen patrulje. Først da naboen igen meldte, at der blev løbet rundt om bygningen - der i parentes bemærket er bygget i træ - med en brændende fakkel, så kom politiet til stede og opløste festen.

Men da var skaderne altså sket, kunne lørdagens første morgenbadere konstatere.

De ryddede lidt op, og i dag vil Torben Nielsen så sammen med andre gå i gang med en nøjere oprydning. Han og andre var nemlig i går optaget af at hjælpe ved broløbet.

- Men det er anstrengende gang på gang at have det hærværk, når det er os frivillige fra brugerforeningerne, der passer Storebæltsbadet, siger han.

Der har været forhandlet med Nyborg Kommune om at bekoste videoovervågning af Storebæltsbadet. Men kommunen afslog at betale de 18.000 kroner, systemet ville koste.

- Den sag rejser vi igen. Det kan godt være, vi ikke kan forhindre hærværk, men så har vi da chancen for at finde dem, der begår det, siger Torben Nielsen.

Strandfest blev til hærværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce