Boligforeningen Holmegården serverede boblevin for at fejre det kommende seniorbofællesskab. Men tidsplanen er stram og arbejdet allerede i gang

Nyborg: Først en gang boblevin med tilhørende skåltaler. Og så i gang med det første byggemøde.

Det var dagsordenen, da Boligforeningen Holmegården tidligere på ugen markerede, at flere års arbejde for et seniorbofællesskab på havnen nu har ført til det endelige ja fra Nyborg Kommune.

Ved mødet deltog folk fra seniorbofællesskabets bestyrelse, politikere, arkitekter og rådgivere og repræsentanter fra Holmegården.

Og så snart vinen og de franske kartofler var sat til livs, gik de involverede til det første byggemøde.

- Tidsplanen strammer allerede, sagde regionsdirektør Kurt Bech, fra Kuben Management i sin tale, hvor han i øvrigt sammenlignede den lange kamp for byggeriet med en sportskamp.

- I sport er det jo også sådan, at sejren er bedst, når der har været kamp til stregen.

Det var Kuben Management, der sidste år lavede et regnestykke, som viste, at selv om Nyborg Kommune skal betale otte millioner i kontant tilskud til byggeriet, vil projektet hurtigt blive en overskudsforretning - blandt andet på grund af de nye skatteydere, der bliver trukket til kommunen.

Borgmester Kenneth Muhs roste projektet, men lovede at kommunen holder nøje øje med, at fællesskabet rent faktisk trækker tilflyttere til og dermed bidrager til udvikling af kommunen.

Viser det sig at være tilfældet, var det måske en ide at komme i gang med seniorboffællesskab nummer to.

I øjeblikket er 180 husstande skrevet op til byggeriet i den gamle færgehavn - men der bliver kun plads til 40 familier her.

Tidsplanen siger i øvrigt, at hele 2016 kommer til at gå med projektering, licitation og så videre.

Spaden kommer i jorden i slutningen af året, og et år efter - december 2017 - kan beboerne flytte ind.

Medlemmerne af seniorbofællesskabet går nu i gang med at diskutere et værdigrundlag, og man skal vedtage, hvordan de 40 heldige familier vælges ud.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.