Fodboldpiger, skuespillere, filmfolk og forældre blev godt våde, mens de ventede på det rigtige straffespark.

Vindinge: - Spil lidt rundt med bolden. Når jeg siger til, spiller i den ind til Esther, som løber mod mål, og så laver du straffe på hende.

To hold foldpiger blev instrueret nøje lørdag eftermiddag, da det lokale filmproduktionsselskab, Goodwill, gik i gang med optagelserne til kortfilmen Fodbolddommeren.

Det var instruktøren Jesper Quistgaard, der forklarede fodboldpigerne, hvoraf de fleste faktisk spiller i Vindinge, hvordan scenen skulle være.

Men så nemt er det ikke i virkeligheden at lave et straffespark, så det ser godt ud på film. Derfor måtte pigerne spille længe i regnen, inden instruktøren var tilfreds.

Fodbolddommeren indspilles i løbet af denne og den kommende uge rundt omkring i Ullerslev, Ørbæk, Nyborg og altså Vindinge.

Fodbolddommer er Goodwills første kortfilm, mens instruktøren Jesper Quistgaard har flere film bag sig.

Fodbolddommer handler om en mand, der har mistet kontakten med sin søn, men som på sin egen måde genfinder forældrerollen i sin fordrukne nabos datter.

Hovedrollen i filmen spilles af Kristian Halken, som mange kender som Fies far fra TV2's Badehotellet og også Claus Flygare og Rudi Køhnke spiller med.

Det er et helt ungt hold af filmfolk, der står bag Fodbolddommer, mange af dem hentet fra det fynske filmmiljø. Der er et budget på godt 50.000 kroner, som blandt andet kommer fra FilmFyn og Københavns Filmværksted.

Filmen vises til foråret - blandt andet i KinoVino i Nyborg.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.