Nyborg Kommune fik et driftsoverskud på næsten 124 millioner kroner i 2016. Men borgmester Kenneth Muhs vil ikke tale om skattelettelser.

Nyborg: Der bliver nok ikke mange sure miner, når Nyborg Byråd på sit kommende møde godkender kommunens regnskab for 2016.

Med et driftsoverskud på knap 124 millioner kroner understreges det endnu engang, at Nyborg Kommune er inde i en økonomisk optur af dimensioner. I det oprindelige budget havde kommunens regnedrenge forudset et overskud på 50 millioner kroner, så regnskabet blev altså meget bedre end ventet.

Nyborg Kommunes regnskab

Nøgletal fra 2016 regnskabet: 

Ordinært driftsresultat: 124 millioner (103 millioner i 2015).

Egenkapital: 1.29 milliarder (1,23 milliarder i 2015)

Likvid beholdning: 239 millioner (176 millioner i 2015)

Langfristet gæld: 33 millioner (182 millioner i 2015)

Det flotte regnskab kommer samtidig med, at Nyborg Kommune har afviklet al sin langfristede gæld og flere år har haft meget stor anlægsbudgetter. I 2016 byggede og renoverede man for over 82 millioner kroner.

Vink med en vognstang

Finansminister Kristian Jensen (V) opfordrede i januar landets velstillede kommuner til at sætte skatten ned, men selv om Nyborg har en af de højeste skatteprocenter på Fyn, mener borgmester Kenneth Muhs (V) ikke, tiden er inde til at snakke skattelettelser.

- Jeg er meget glad for, at vi har så robust en økonomi, at vi kan udvikle kommunen uden at frygte sparekataloger og den slags. I stedet kan vi udvide servicen overfor borgerne - for eksempel give pc'er til alle skolebørn, siger han og tilføjer:

- Servicen er vigtig, for at vi kan trække flere indbyggere til, og hvis vi sætter skatten ned, skal vi jo have tingene til at hænge sammen - og så kan vi risikere at skulle ud og skære.

Borgmesteren oplyser, at det vil koste kommunen omkring 45 millioner kroner, hvis skatten sættes ned med en procent.

Hvis man dykker længere ned i kommunens regnskab, kan man se, at især udgifterne til dagpenge, revalidering, integration og andre arbejdsmarkeds-foranstaltninger er faldet mest.

- Det skyldes dels vores egen indsats for at få folk i arbejde og uddannelse. Men det er selvfølgelig også udtryk for, at der bliver flere job - også på Fyn, siger Kenneth Muhs.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.