Stort flertal i Nyborg for salg af Nature Energy

NGF Nature Energy har de senere år slået sig op på udvikling af biogas-anlæg. Selskabet har også planer om et stort anlæg i Ørbæk, men det er endnu ikke blevet realiseret.

Stort flertal i Nyborg for salg af Nature Energy

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg Kommune følger de øvrige fynske kommuner og siger ja til salg af det fynske gasselskab. Dansk Folkeparti var imod og Enhedslisten delvis imod, da sagen blev behandlet på et lukket møde tirsdag.

Nyborg: Nyborg Kommune følger efter de øvrige fynske kommuner, der er indstillet på at sælge selskabet NGF Nature Energy, altså det tidligere Naturgas Fyn.

Sagen blev behandlet tirsdag aften under den lukkede del af byrådsmødet, men af referatet fra mødet fremgår det, at et meget stort flertal i byrådet stemte for indstillingen, der gik på salg af distributionsnet og kommercielle dele i NGF Nature Energy.

De to store partier, Venstre og Socialdemokraterne, stemte for salget sammen med SF og løsgængeren Helle Frøslev. Dansk Folkeparti gik imod salget, mens Enhedslisten var imod dele af salget.

Kommunaldirektør Lars Svenningsen oplyser, at der først bliver offentliggjort detaljer om salget, når alle ejerkommunerne har besluttet sig. Den sidste kommune har sagen på dagsordenen torsdag aften.

Benny Pieszak, Enhedslisten, oplyser, at hans parti er med på at sælge distributionsnettet til et statsligt selskab, og det samme gælder den kommercielle del af selskabet, der udvikler og opfører biogasanlæg.

- Derimod mener vi, at man bør beholde gassalgs-delen af selskabet, sagde Benny Pieszak efter mødet.

Derimod ville Carsten Kudsk, gruppeformand for Dansk Folkeparti, ikke uddybe partiets holdning efter det lukkede møde.

- Jeg tør ikke sige noget som helst. Jeg bliver jo skudt ved daggry, hvis jeg siger noget om det selskab. Jeg har aldrig mødt et selskab med så meget hemmelighedskræmmeri, lukkethed og arrogance som det selskab, siger Carsten Kudsk.

Millioner i kassen

Hvis der som ventet i ejerkredsen er flertal for at sælge Nature Energy, vanker der naturligvis millioner de otte fynske kommuner, der ejer selskabet. Det har været fremme, at man forventer en salgspris i omegnen af 335 millioner kroner. Hvis det holder stik, kan Nyborg Kommune regne med at få 26,5 millioner kroner.

Hele denne sum vil dog næppe havne i kommunekassen på en gang. Pengene vil blive bundet, så de hæves over ti år. Desuden skal staten have sin del - det bliver nok 20 procent.

Nyborg har en af de mindste andele i gasselskabet. Odense Kommune har langt den største luns og kan med den nævnte salgspris forvente et provenu på godt 86 millioner kroner.

Stort flertal i Nyborg for salg af Nature Energy

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce