Stormøde om Strandvænget-planer


Stormøde om Strandvænget-planer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region Syddanmark har indkaldt bekymrede pårørende for at diskutere ombygning og modernisering

NYBORG: Siden Region Syddanmark fremlagde sit forslag til modernisering af Strandvænget, er kritikken strømmet ind.

Især de pårørende til beboerne på Strandvænget er skeptiske over for Region Syddanmarks planer, der blandt andet lægger op til, at flere af beboerne skal flytte i egne lejligheder og bo uden for Strandvængets område. Samtidig lægger udkastet op til, at dele af Strandvænget kan sælges fra og bruges til andre formål.

Det har fået flere pårørende til at kritisere udkastet blandt i Fyens Stiftstidende, og derfor har Region Syddanmark nu indkaldt de pårørende til et stormøde på Strandvænget på onsdag for at komme dem i møde.

- Det handler om, at vi i god mening har lavet et udkast til, hvordan vi kan udvikle Strandvænget. Det har fået forskellig modtagelse afhængig af, om den kommer fra forskellige organisationer, kommunerne eller de pårørende.

- Mødet er lavet for, at vi kan komme i dialog. Hvis man snakker sammen, så får man en bedre forståelse for hinanden. De pårørende har nogle ting, de bekymrer sig om, og dem skal vi have et klart billede af, siger Kaj Johansen, der er socialpædagogisk konsulent i Region Syddanmark, og som vil deltage i mødet.

Regionspolitiker med

Ud over de pårørende vil også Anders Møller Jensen, socialdirektør i Region Syddanmark, og Bente Gertz, regionrådspolitiker, deltage i mødet.

- Når Bente Gertz er med, er det for, at de pårørende kan komme i dialog med hende. I sidste omgang er det jo en politisk beslutning, hvad der skal ske med Strandvænget, siger Kaj Johansen.

Udkastet til modernisering af Strandvænget var i høring frem til midt i august, og siden er det sammen med høringssvarerne blevet behandlet i et udvalg.

- De lyttede meget til alle høringssvarerne, og derfor var det, at Bente Gertz sagde, at hun gerne ville være med og sige, hvad hun tænker, og høre, hvad de pårørende tænker.

I oktober skal først Region Syddanmarks forretningsudvalg og siden Regionsrådet tage stilling til udkastet og høringssvarene, inden en endelig plan for Strandvænget kan vedtages.

- Det er en plan, der rækker ud over mange år, og der er stadig mange ubekendte: Hvad er der behov for af pladser, og hvad vil kommunerne, siger Kaj Johansen.

Stormøde om Strandvænget-planer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce